Sinop’ta 14 Haziran dünya gönüllü kan bağışçıları günü dolayısıyla kan bağışı kampanyası düzenlendi. Sinop iskele meydanında düzenlenen kan bağışı kampanyasında alana konuşlandırılan kan bağış istasyonuna gelen protokol üyeleri ve vatandaşlar kan bağışında bulundu. Etkinlikte ayrıca 182. Yıl dönümünü kutlayan Jandarma teşkilatı 182 personeliyle kan bağışında bulundu. 

Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, Belediye Başkanı Barış Ayhan, İl Emniyet Müdürü Cahit Şahin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hakan Başakçı, İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Reyhanlıoğlu, Türk Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Muhsin Yıldırım, Türk Kızılay’ı Sinop Şube Başkanı Kemal Albayrak ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasında konuşan Türk Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Muhsin Yıldırım, bu anlamlı etkinliğe destek veren herkese teşekkür etti. Yıldırım; “Bugün anlamlı bir gün. Bugün 14 Haziran dünya gönüllü kan bağışçıları günü. Tüm dünyada ABO kan gruplama sistemini bulan bilim insanının doğum günü olmasına ithafen, hiçbir karşılık beklemeden kanlarını özgürce bağışlayan ve bu sayede hayatlar kurtaran kan bağışçılarımıza ithafen, tüm dünyada kıymetli bağışçılarımıza bir teşekkür nişanesi olarak kutladığımız organizasyon. Bu organizasyon Sinop’ta çok anlamlı bir şekilde, bir kan bağışı faaliyeti ile kutlanıyor. Sayın Valimizin destekleriyle bu çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Belediye başkanlığımıza, tüm kamu kuruluşlarımıza, STK’larımıza siyasi partilerimize ve bu çalışmaya destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Bu anlamlı günde aynı zamanda Jandarma teşkilatımızın 182. Kuruluş yıldönümünü de kutluyoruz. Bu anlamda jandarma teşkilatımız, 182 gönüllü bağışçı ile bu çalışmaya katkı sunacaklar. Bu bağlamda sayın komutanımıza ve şahsında tüm jandarma teşkilatına teşekkür ediyor, kuruluş yıldönümlerini kutluyoruz” dedi.

AZALAN KAN STOKLARIMIZI ARTIRMAK İÇİN KAN BAĞIŞI KAMPANYALARIMIZ DEVAM EDİYOR
Etkinlikte daha sonra söz alan Türk Kızılayı Sinop Şubesi Başkanı Kemal Albayrak, Türk Kızılayı Sinop Şubesi olarak, azalan kan stoklarını artırmak için kan bağışı kampanyaları düzenlediklerini söyledi. Albayrak; “Sayın müdürümüzün az önce de söylediği gibi bugün gerçekten önemli bir gün. Çünkü biliyorsunuz ki ülkemizde virüs salgını nedeniyle sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Bu nedenle kan bağışında da biraz azalmalar var. Bizler de inşallah Tür Kızılay’ı Sinop Şubesi ve Genç Kızılay’ımızla birlikte kan bağışı kampanyası yapmaya başladık. Sayın Valimize huzurunuzda çok teşekkür ediyorum. Kendisinin destekleri gerçekten çok. Yine Sayın Belediye Başkanımız ve diğer kamu kurumlarındaki arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu kan bağışı kampanyamız devam edecektir. Bunun yanında, Sayın Jandarma komutanımız da kampanyamıza destek olacaklar. Jandarma teşkilatımızın 182. Kuruluş yılı dolayısıyla 182 jandarma personeli kan verecek” diye konuştu.

BEN VE AİLEM KIZILAY’IN GÖNÜLLÜ BAĞIŞÇILIRINDANIZ
Kendisinin ve ailesinin de gönüllü bağışçı olduğunu söyleyen Vali Erol Karaömeroğlu, tüm Sinopluları kan bağışçısı olmaya davet etti. Karaömeroğlu; “Biliyorsunuz bugün dünya gönüllü kan verme günü. Bu anlamda Kızılay başkanlığımız, pandemi nedeniyle de azalan stoklarımızı tamamlamak için bir seferberlik başlattılar. Biz de valilik olarak tüm kurumlarımızla beraber, Kızılay’ımıza destek vermek için, gönüllü kan vermek için buradayız. Ben de ailemle birlikte Kızılay’ımızın gönüllü bağışçılarındanız. Ben de devamlı kan veren bir insanım. Bugün de tüm kurumlarımızla beraber Kızılay’ımızın yanında olma istedik. Bugün ayrıca Jandarma teşkilatımızın 182. Kuruluş yıldönümü münasebetiyle, Jandarma Komutanımızın şahsında tüm teşkilatımızın kuruluş yıl dönümünü kutluyorum. Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Jandarma teşkilatımızın 182. kuruluş yıl dönümünde 182 jandarma personelimiz duyarlı bir davranış ortaya koyarak kan bağışında bulundular. Kendilerini tebrik ediyorum. Tüm hemşehrilermizi gönüllü kan bağışçısı olmaya davet ediyorum.
Yapılan konuşmaların ardından Türk Kızılay Sinop Şubesi Başkanı Kemal Albayrak, Türk Kızılay’ına verdikleri desteklerden dolayı Vali Erol Karaömeroğlu, Belediye Başkanı Barış Ayhan, İl Emniyet Müdürü Cahit Şahin ve İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Başakçı’ya teşekkür plaketi takdim etti. 

Dört gün boyunca devam edecek olan kan bağışı kampanyasının ilk gününde alanı ziyaret eden protokol üyeleri de gönüllü kan bağışında bulundu.

Editör: Vitrin Haber