Memur-Sen Sinop Şubesi, kamuda kılık kıyafet serbestisinin sağlanması için imza kampanyası başlattı. Valilik meydanında kurulan stantta vatandaşlardan, destek isteyen Memur-Sen üyeleri, il genelinde binlerce imza toplamayı hedefliyor.

Memur-Sen Konfederasyonu olarak 'Kamuda Kilik-Kiyafet Özgurlugu icin 10 Milyon İmza Kampanyasi' başlattıklarını belirten Memur-Sen Sinop Şubesi Başkanı Ramazan Açıkgöz, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik ile kadın ve erkek çalışanların kılık kıyafet ve görünüşleriyle ilgili düzenleme yapma yetkisini kendisinde bulan 'çarpık zihniyetin bakiyesinin' halen devam ettiğini söyledi. Açıkgöz açıklamasına şöyle devam etti; "Memur-Sen Konfederasyonu olarak, kurulduğumuz günden beri temel hak ve özgürlükleri savunarak, haksızlığa uğrayanların yanında olduk.  Başörtüsü yasağı ve katsayı engeliyle başlayan baskı ve dayatmaların yoğun olduğu zamanlarda, bu duruşumuzdan taviz vermeden mücadelemize devam ettik. Bugün bu çalışmalarımıza, milletimizi dahil ederek 'Özgürlük için 10 Milyon İmza' kampanyasını başlatıyoruz. Düzenlediğimiz kampanya sonucunda toplanacak imzaları, Başbakanlığa sunacağız.

Başörtüsü yasağının kalkması talebimizi de içeren ve 30 günde toplayacağımız imzaları hayata geçirilmek üzere Başbakanlık’a sunduktan sonra konuya ilgi ve destekleri için başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere TBMM ve siyasi partilere de bilgi vereceğiz. Bunun yanı sıra, toplumsal duyarlılığı olan sivil toplum örgütleriyle, kurum ve kuruluşları imza kampanyamıza destek olmaya çağırıyoruz. İmza kampanyamız, konfederasyonumuza bağlı 11 sendika, şube başkanlıkları, il, ilçe ve işyeri temsilcilikleri tarafından stantlar açılarak yürütülecektir. İmza kampanyamız konuyla ilgili yapılacak sempozyum, panel, konferans, afiş ve benzeri çalışmalarla gündemde  tutulacaktır.  Şubelerimizde toplanacak imzalar daha sonra konfederasyonumuza aktarılacak ve tüm genel başkan ve genel merkez yöneticilerimizin katılımıyla Başbakanlığa teslim edilecektir"
Editör: Vitrin Haber