Sinop İl Kültür Merkezinde Türkiye Engelliler Konfederasyonu yönetim kurulu üyeleri Şule Sepin İçli, Selen Doğan ve İrem Coşansu Yalazan tarafından 23-24 Ekim tarihlerinde düzenlenen iki günlük eğitim seminerine, Sinop Engelliler Meclisi başkanı İbrahim Süren ve Engelliler Meclisi üyeleri katıldı.

Eğitimde katılımcılara haklarını savunuculuk, iletişim, izleme, gönüllülük, kaynak yaratma ve gölge rapor yazma konuları olmak üzere 6 ana başlıkta bilgilendirme yapıldı.

Türkiye Sakatlar Derneği ve aynı zamanda Sinop Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Süren, yaptığı konuşmada; “Türkiye’deki engelli sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirmek amacıyla hayata geçirilen ve Avrupa Birliği tarafından da desteklenen 'Türkiye Engelliler Meclisi Projesi' kapsamında Türkiye’de toplam 52 ilde kurulması planlanan il engelliler meclisinin 43.’sü Sinop’ta kuruldu. Bize bu desteği sunan başta Sinop Belediyesi olmak üzere bizi destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca Sinop’a gelerek bu semineri veren Türkiye Engelliler Konfederasyonu yetkililerine üyelerim ve şahsım olarak teşekkür ediyoruz” dedi.

Program hakkında bilgi veren Şule Sepin İçli ise yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin desteklediği proje ile tüm engellileri bir çatı altında toplamayı hedeflediklerini söyledi.

Bu konuda bir proje üretmek için engellilerle bir araya geldiklerini belirten İçli, "Engelliler Konfederasyonu olarak, İl Engelliler Meclisini güçlendirmek ve desteklemek amacıyla bir aradayız. Bu kapsamda altı konu başlığından oluşan bir eğitim programı gerçekleştirdik. İşitme, görme,  bedensel, zihinsel engelli çocuklar ve ailelerinin de bulunduğu yaklaşık 32 kişi eğitime katıldı.Yapılan eğitimde savunuculuk ve lobi faaliyetleri, medya ve iletişim, izleme ve değerlendirme, Birleşmiş Milletler engelli hakları sözleşmesi ve gölge rapor hazırlama, gönüllülük yönetimi, derneklerin kapasitelerini güçlendirmek amacıyla kaynak geliştirme yöntemlerini içeren eğitimler verildi." diye konuştu.

Sinop'ta engellilerin yaşadığı sorunları analiz etmek için ayrıca stratejik bir plan oluşturacaklarını ifade eden İçli, "Ayrıca Sinop'ta engelli grupların yanı sıra bireysel engellilerle birlikte10 örgütün katıldığı İl Engelliler Meclisi kuruldu." ifadelerini kullandı.

Editör: Vitrin Haber