Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenli gıda sunulmasının temini amacıyla; Sinop’unda içinde bulunduğu  81 ilde eş zamanlı olarak 25-30 Kasım 2019 tarihlerinde "Gıda Denetim Seferberliği" başlatılarak denetimler gerçekleştirildi. 

"Gıda Denetim Seferberliği"  kapsamda Sinop’ta faaliyet gösteren et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, ekmek fırınları, unlu mamuller üretim yerleri, kasap, bakkal, market, şarküteri, kantin, yemekhane, fast-food, lokanta gibi işletmeler kontrol ve denetime tabi tutuldu. 

Tüm gıda kontrolörlerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen denetimlerde işletmelerin izin belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve sıhhi şartları, üretilen ürünlerin gıda mevzuatına uygunlukları kontrol edilerek,  işletme sahibi ve çalışanlar gıda güvenliği, personel hijyeni gibi konularda bilgilendirildi. 

Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; "Çiftlikten Çatala, Tarladan Sofraya" prensibi gereği, güvenilir gıdanın üretilmesi, satışa arz edilmesi ve tüketilmesi bakımından insan sağlığını koruyucu yönde tedbirler alınmaya devam edileceği belirtildi.

Editör: Vitrin Haber