Türk Telekom İl Müdürlüğü, fiber kent dönüşüm projesi kapsamında il merkezinde iyileştirme çalışmaları başlattı.

İl genelinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Türk Telekom Sinop İl Müdürü Mustafa Töre, Fiberkentt projeleri ile bakır kablo altyapısı üzerinden verilen hizmetlerin, verimliliği yüksek olan yeni nesil santraller /outdoor sistemler ve fiberoptik kablolarla değiştirildiğini söyledi.

Töre; “Bu kapsamda Yeni mahalle, Ada mahallesi, Zeytinlik mahallesi civarı fiber optik kablo çekim çalışmaları ve sistem kurulumları tamamlandı. Kasım ayının ilk haftası içerisinde müşterilerimizin mevcut hatlarının outdoor fiber sistemler üzerine aktarma çalışmaları ile projenin ilk fazı tamamlanmış olacak. Haziran 2020 tarihine kadar sürecek 2. ve 3. Fazlarda ise Sakarya caddesi, Fatih caddesi ve Tersane civarı yapılacak çalışmalarla merkezdeki tüm mahallelerimiz fiber alt yapıya kavuşmuş olacak” dedi.

DAHA YÜKSEK HIZDA VE DAHA KALİTELİ İNTERNET HİZMETİ SUNULACAK
İyileştirme çalışmalarının ardından Sinopluların daha yüksek hızda ve kalitede internet hizmetine kavuşacağının altını çizen Türk Telekom Sinop İl Müdürü Mustafa Töre, alt altyapı çalışmalarındaki desteklerinden ötürü Sinop Belediye Başkanlığına’ da teşekkürlerini etti.

Töre; “FiberkenTT projesi sayesinde; müşterilerimize daha yüksek hızlarda (100 Mbps’e kadar) ve daha kaliteli internet hizmeti, ip tabanlı teknolojiler üzerinden telefon hizmeti, televizyon keyfinizi katlayacak teknolojik özellikleri ile Tivibu ( IPTv ) vb. hizmetler sunulacak. Yeni yetişen nesillerimiz ve tüm müşterilerimize, bilgiye erişimin altyapısını sağlamak sorumluluğu ile çalışmalarımız il genelinde devam edecektir. Türk Telekom olarak Türkiye’nin tartışmasız iletişim ve eğlence teknolojileri lideri olarak, her alanda işimizi en iyi şekilde yaparak, müşterilerimizin iş ve yaşamlarını zenginleştirmelerini sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu. 


Editör: Vitrin Haber