Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, “Ekranla Değil Akranla Büyüsün Çocuklar” adlı proje hayata geçirildi.
81 ilde uygulamaya konulan proje ile teknoloji bağımlığının önüne geçmek, çocukların akranları ile daha fazla zaman geçirmelerini teşvik etmek; çocukların zihinsel, bedensel ve sosyal yönüne katkı sağlamak, gelenek ve göreneklerimizin yeni nesillere aktarması, iletişim yeteneklerinin ve yaşam becerilerinin geliştirilmesine katkı sağlanması amaçlanıyor. 

Proje kapsamında Sinop Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet İl Müdürlüğünün koordinesinde Belediye Başkanlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Sinop Üniversitesi, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğünün katkılarıyla Sinop’ta sokak oyunları etkinliği düzenlenecek.
 
15 Eylül 2018 Cumartesi günü 16:00-20:00 saatleri arasında Alaattin Keykubat Caddesi (Büyük Cami yanı) trafiğe kapatılarak gerçekleştirilecek olan etkinlikte; seksek, yağ satarım, misket, halat, saklambaç, heykel oyunu, körebe, istop, ip atlama gibi geleneksel oyunlar oynatılacak. 

İl Jandarma Komutanlığı tarafından eğitimli köpeklerin gösterilerinin de yer alacağı etkinliğe tüm çocukların davetli olduğu bildirildi.  
Editör: Vitrin Haber