Kapsamlı bir şekilde gerçekleştirilen denetimlere Lala-Melikşah bölgesinde Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Demircan ile kurum amirleri eşlik ederken, Organize Sanayi bölgesindeki denetimlere Genel Sekreter Yardımcısı Murat Özmen ile kurum amirleri eşlik etti. 

Sinop Özel İdaresi tarafından oluşturulan denetim ekipleri tarafından, Özel İdareyi kapsayan bölgelerde yeni kontrollü normalleşme sürecinde Sinop genelindeki işletmeler denetlenerek, denetimlerde esnafa koronavirüs tedbirleri hatırlatılarak maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı kontrol edilerek uyarılarda bulunuldu. Denetimlerin Sinop’u kırmızı bölgeden mavi bölgeye çevirene kadar devam edeceği belirtildi.

VATANDAŞLAR KURAL İHLALLERİNİ İSDEM VEYA 112’ YE İHBAR EDEBİLİR
Alınan tedbirlere ve kurallara riayet edilip edilmediğinin kontrol edildiği denetimlerin devam edeceğini belirten yetkililer; vatandaşların İl Salgın Denetim Merkezleri (İSDEM) veya 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden kural ihlallerini ihbar edebileceğini, İSDEM ekiplerinin 24 saat görev başında bulunduğu ve bu şekilde gelen ihbarlara anında müdahale edildiği, hem o ortamı düzelttiklerini hem de yasal işlem uyguladıklarını belirtti.

Editör: Vitrin Haber