Vakfı Müdürü Ümit Korkmaz, yaptığı açıklamada, kasım ayı başında gelen bin ton kömürün geçtiğimiz haftadan itibaren dağıtımına başlandığını ve şu ana kadar 250 ton kömürün dağıtımının yapıldığını söyledi. 
     Sinop İl merkezi ve köyler için gelen bin ton kömürün tamamının 2013 ocak ayı içinde dağıtımını bitirmeyi planladıklarını ifade eden Korkmaz, ''Yaklaşık bin 500 ihtiyaç sahibi aileye ortalama 750 kiloyla - 1 ton arasında kömür dağıtımı yaparak, vatandaşlarımızın kış mevsimini sıcak geçirmelerini sağlamaya çalışıyoruz'' dedi. 
     Önceki yıllara oranla kömür dağıtımı için başvuru sayısında az da olsa bir artış olduğunu belirten Korkmaz, şunları dile getirdi: 
     ''3294 sayılı kanuna göre kömür ihtiyacı olan vatandaşlarımızın başvuru müracaatlarını alıyoruz. Şu anda müracaatlar yoğunlukla devam ediyor. Bu yıl ihtiyaç sahibi ailelere yeterince kömür verilecek. Kömür alan vatandaşlarımız tekrar kömür almak için bize başvuru yapabiliyor. Yıl içinde tüm kömür dağıtımı yapıldıktan sonra eğer elimizde kalan kömür varsa yeniden müracaat eden vatandaşlarımıza tekrar kömür verebiliyoruz. Bazen durumu iyi olup kömür almaya gelen kişiler oluyor. Onları hemen araştırıp durumlarını tespit ediyoruz. 16-17 kurumla bilgisayar sistemi üzerinden ağ kurarak kişilerin tüm bilgilerine ulaşıyoruz. Ardından kişinin mahallinde incelemeler yapıyoruz. Böylece ihtiyacı olan ailelere gerekli desteği sağlıyoruz.'' 

Haber: AA
Editör: Vitrin Haber