Sinop Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda hergün saat 10.00’da kabiliyetli gençlere yönelik olarak Atölye Çalışmaları ile başlayan Festivalde, akşam saat 19.30’dan itibaren de Sinop’u konu alan, “Denize Bakan İnceburun”, “Helesa”, “Termik İstemeyük”, “Habeş Kaptan”, “Tarihi Sinop Cezaevi”, “Tahtalarla Konuşan Adam”, “Kuzeyin Yıldızı Sinop”, “Kumkapı” ve “Tarihi Yaşayan Kent Sinop” adlı, kısa metrajlı belgesel filmler gösterime sunuluyor. 
Sinop Kültür ve Turizm İl Müdürü Hikmet Tosun, “1. Sinop En Kuzey Fener Belgesel Film Festivali” ile Sinop’un, Türkiye sinemasının feneri haline dönüşmesinin amaçlandığını söyledi. 
Film Festivalinin açılışında konuşan Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz ve Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül de yaptıkları konuşmalarda Sinop’un sosyal, kültürel, tarihi ve doğal güzelliklerine değinerek, Sinop’un en güzel şekilde tanıtımına katkı sağlayacak olan bu tür girişimlerde emeği geçenlere teşekkür ettiler ve kendilerine her zaman yardımcı olmaya hazır olduklarını dile getirdiler. 

Editör: Vitrin Haber