Programa Vali Köksal Şakalar'ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Halil Altıntaş, Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit, Sinop Defterdarı Naci Günaydın, İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Gündoğdu, Alile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Melih Keleş, AK Parti İl Başkanı Uğur Giresun, Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve Genç Çiftçi Hibe Desteği alan kadın çiftçiler katıldı.

Projeden yararlanan kadın çiftçilere hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Faruk Şanoğlu, Kadın girişimciler adına Ayşe Serpil Yıldız, Proje Uygulayan Genç Çiftçi Kadınlar adına' da Seyhan Ünal günün anlamını belirten konuşmalarının ardından ise Sultan Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Elif Nur Yerli tarafından "Bir Kadın Çizmek" adlı kendi şiirini okudu.

Programda bir konuşma yapan Sinop İl Müdür Vekili Bekir Yücel Tanrıkulu; Kadın elinin değdiği her işin güzelleştiğine ve bereketlendiğine inanıyor kırsal alanda üretim faaliyetlerine yoğun bir biçimde katılan "kadınların" kırsal ekonomi için temel güç kaynağı olduğunun farkında olduğumuzu bilmenizi istiyoruz. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında 2016-2017 ve 2018 yıllarında toplam 517 proje (Seracılık, Mantarcılık, Arıcılık, Hayvancılık ve Çilek Yetiştiriciliği) desteklenmiş bu projelerden 337'sini bayan çiftçilerimiz oluşturmuştur. Bu sayede bayan çiftçilerimize pozitif ayrımcılık yapılarak kadına verilen değer ortaya konulmuştur. Yapılan desteklemeler çerçevesinde çiftçilerimize 15.510.000.00.TL hibe sağlandığını belirtti.

Tanrıkulu; “8 Mart Dünya kadınlar günü münasebetiyle düzenlenen "Anadolu’da Kadın Olmak" programına katkı sağlayan paydaş Kamu Kurum ve Kuruluşlarımıza, Sivil Toplum Örgütlerine ve Kadın çiftçilere teşekkür ederek, tüm kadınların 8 mart Dünya Emekçi kadınlar gününü kutladı.

Program genç girişimci kadınlara hediyelerinin sunumuyla sona erdi.

Editör: Vitrin Haber