Millet Mektepleri’nin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Sinop’ta da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Sinop'ta yeni göreve başlayan öğretmenler de meslek hayatlarına yemin ederek başladı.

Etkinlikler kapsamında ilk tören Sinop Valiliği önünde gerçekleştirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan tarafından Hükümet konağı önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başlayana tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile son buldu. 24 Kasım öğretmenler günü kapsamında diğer bir program ise Halk Eğitim Merkezi Salonunda gerçekleştirildi.  Buradaki törene Sinop Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, İl Müftüsü Mustafa Erkan, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, Siyasi Parti temsilcileri ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı. Öğretmenlerin insan hayatındaki yeri ve öneminden bahseden Karataş; “Öğretmeninin toplumdaki yerini ve önemini belirtmek, saygınlığını artırmak, öğretmenler arasında sevgi, saygı ve dayanışma bağlarını kuvvetlendirmek, emekli öğretmenleri saygı ile anmak ve mesleğe yeni başlayan öğretmenlerde mesleklerinin yüceliği bilinci uyandırmak amacıyla, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım günü, 1981 yılından bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bugün tüm öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık, unutulmadıklarını gösteren bir gündür” dedi. 
Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olmasının öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlı olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, milli birlik ve beraberliğimizin teminatının öğretmenler olduğunu söyledi. Türkkan; “Öğretmen toplumda her türlü tutum, davranış ve görüşüyle örnek insandır. Çevresine ve insan haklarına saygılıdır, sevgi doludur. Ülkenin şekillenmesinde önemli rol oynar. Hızlı gelişen teknoloji veya bunun toplumların yaşamında meydana getirdiği geniş boyutlardaki değişiklikler bireylerin yaşamdan beklentilerini derinden etkilemektedir. Bu beklentilerin karşılanması mutlu insanlardan oluşan bir toplumun meydana getirilmesinde temel unsurun eğitim ve eğitimde de temel unsurun öğretmen olduğu tartışılmaz bir gerçektir. Bu yönüyle öğretmenin yüklendiği sorumluluk çok büyük, toplumdaki yeri de o ölçüde saygındır. Bilinen bir gerçektir ki bugün ülkelerin kaderini etkileyen nesiller dünün öğretmenlerinin eseridir. Yarının nesilleri de bugünün öğretmenlerinin eseri olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle ülkenin geleceğini şekillendirmek gibi çok yüce bir görevi üstlenmiş bulunan öğretmenlerimizin gününde değişmez başöğretmen Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş, tüm öğretmenlerimizi minnetle rahmetle, hayatta olanları da saygıyla anıyorum” diye konuştu. 
Yapılan konuşmaların ardından AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ve CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz tarafından gönderilen mesajlar okundu. Ardından Sarı Saltuk Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Filiz Çilingir Güner nezaretinde, mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin merasimi gerçekleştirildi.  Öğretmenim konulu şiir ve müzik yarışmalarında dereceye giren eserlerin okunması ile devam eden programda mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Sinop Özel Eğitim İlkokulu Öğretmeni Ayfer Özayrancı bir konuşma yaptı.  Yıl içerisinde emekli olan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri ile ödüllerinin verilmesi ardından program, Sarı Saltuk Anadolu Lisesi’nin hazırladığı müzik dinletisi ile son buldu. 

Editör: Vitrin Haber