Halk Eğitim Merkezi ve ASO konferans salonunda gerçekleştirilen 2023 Eğitim Vizyonu değerlendirme toplantısına Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri Adem Çilek, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, Sinop ili genelinde okul müdürleri, müdür yardımcıları ve idareciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan toplantıda eğitimde değişim ve dönüşümün Sinop’ta uygulanmasına dair değerlendirmeler konuşuldu.

Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde 2023 vizyon belgesinin hem eğitim camiasına hem de bütün vatandaşlara deklare edildiğini söyledi. Yıldız; “ O dünden bugüne sahayı gezerken özellikle eğitimci arkadaşlarımızın heyecanları gözlerinden okunuyordu. Şu anada müthiş bir beklenti ve umut hakim. Bu projeye sahip çıkmak için her birimizin Vizyon 2023 projesine sahip çıkması gerekiyor. Sahada öğrencilerimize, velilere ve bütün paydaşlarımıza bunu çok iyi anlatmamız lazım” dedi.

Daha sonra konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri Adem Çilek ise; “2023 Vizyon belgesi projesi Türkiye Cumhuriyeti tarihinde her yönüyle sistemli bir yapı ortaya koyan tek belgedir. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi biz artık başarısızlıklarımızla da yüzleşmeliyiz. Hesap yapmak, hesap görmek zorundayız. Genel olarak ülkelerin eğitim seviyesi yükseldikçe başka sorunlar ortaya çıkıyor” diye konuştu.
Çilek daha sonra, 2023 Eğitim Vizyonu ile ilgili sunum eşliğinde eğitimcilere bilgilendirmede bulundu. 


 

Editör: Vitrin Haber