Sinop İl Özel İdaresi ekipleri 2021 yılı asfalt sezonun ilk asfaltını Saraydüzü İlçesinde Bahçeköy-Başekin grup yolundaki 14,5 Km’lik yolda Vali Erol Karaömeroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen kurban kesme töreniyle dualarla açıldı. 

KÖYDES Programı kapsamında Sinop ve ilçelerine bağlı köylere ayrılan 46 milyon liralık ödenek sonrası altyapı ve asfaltlama çalışmaları için gerekli tüm hazırlıklarını tamamlayan Sinop İl Özel İdaresi 2021 yılı asfalt sezonunu başlattı. Asfalt yapılacak yolların temel malzeme üretimini büyük oranda kendi konkasör tesislerinde imal eden İl Özel İdaresi, Sinop merkez ve ilçelere bağlı kırsal kesimdeki tüm yerleşim birimlerinin yol yapım ve onarım çalışmaları için start verdi. 

Vali Erol Karaömeroğlu sezonunun Saraydüzü ilçesindeki Bahçeköy-Başekin grup yolunda uygulanan ilk asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl’dan bilgi aldı. 

Vali Erol Karaömeroğlu; “Bugün Sinop’umuzun asfalt programını buradan başlatıyoruz. Bismillah dedik. Allah tamamını erdirsin. Bu sene asfaltta 300 km’den az olmamak şartıyla bir hedefimiz var. İnşallah şehirlerimizde uygulanan hizmetlerin köylerimize ulaştırmaya gayret ediyoruz.” dedi.

Vali Karaömeroğlu asfalt atımı sonrası çalışanlara baklava ikram ederek sezonun hayırlı olması temennisinde bulunarak kolaylıklar diledi. Gerçekleştirilen törene Meclis Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, İl Genel Meclis Üyeleri Ali Ormanoğlu, Muammer Yıldız ve Mahmut Yurtseven ve muhtarlar da iştirak etti.

Editör: Vitrin Haber