Belediye Başkanlığı toplantı salonunda Belediye Başkanı Baki Ergül ile bir araya gelen Sinop Spor Kulübü yöneticileri Başkan Ergül’e bu zamana kadar kulübe verdiği maddi manevi destekleri için teşekkür plaketi ve Sinopspor bayrağı takdim etti.

Belediye Başkanı Baki Ergül’ün, Sinopspor’da yönetime geldikleri ilk günden itibaren bir ağabey olarak maddi manevi her türlü desteği verdiğini belirten Sinopspor Kulübü Başkanı Ayhan Özhan, kulüp yönetimi olarak kendisine teşekkürlerini iletti. Özhan; “Sinop’ta bazı kurum ve kuruluşların desteği hariç başkanımızın desteği ile geçen yıl Bölgesel Amatör Ligi (BAL) gibi bir organizasyonu yürüttük. Biz her zaman söylüyoruz, Trabzonspor ne ise Sinopspor’da O’dur. Trabzonspor’un olduğu lig daha üst seviyededir. Fakat Sinopspor şehrimizin takımıdır. Tüm yönetim kurulu olarak amacımız gençlerimizi zararlı kötü alışkanlıklardan spor sayesinde kurtarmaktır” dedi. 

Bir spor takımının bulunduğu şehrin özü olduğunu belirten Belediye Başkanı Baki Ergül; “Sinop gibi bir yerde sporcu olmak çok kolay, yönetici olmak ise kaynak bulmak açısından çok daha zordur” dedi. 
Herkes sigara içmiyor ama, içenler 1 paket sigara parasını Sinopspor’a katkı içine vermiş olsa Sinopspor ayaklarının üzerinde durur diyen Ergül; “ Sinopsporun sağlıklı bir gelir kaynağına ihtiyacı var. Biz her zaman Sinopspor’un yanındayız. Zaman zaman bazı çevreler bizi neredeyse Sinopspor düşmanı ilan etmeye kadar getirdiler. Sinop’a düşman olan herkese bende düşman olurum. Hepimizin ortak paydası Sinop. Bir takım menfaatler uğruna Sinop’a yanlış yapacaksınız bizde buna göz yumacağız, böyle bir şey yok. Sinop Belediyesi olarak, gençlerin ağabeyi olarak, yaşıtların arkadaşı olarak elimizden geldiği kadar Sinopspor’a ve bütün spor camiasına yardımcı olmaya hazırız. Bizler elimizden geldiği kadar bu zamana kadar bizlere gelen hiç kmseyi geri göndermedik” diye konuştu.

Konu Sinopspor olunca çok daha farklı yaklaşıldığını belirten Ergül açıklamasına şöyle devam etti; “ Elimizde bir tür imkanlar var, örneğin otoparklarımız, bazı sosyal imkanlarımız var. Bu imkanları arkadaşlarımız can suyu olarak kullansınlar. Hatta şöyle bir sözüm olsun, eğer bir lige çıkma konusu söz konusu olur ise şehir kulübünün arkasında bulunan otoparkımız ben başkan olduğum sürece sözüm olsun ben o otoparkıdaSinopspor’a veririm.   

Başkan Ergül’ün konuşmasının ardından hatıra fotoğrafı çekilmesi ile plaket töreni sona erdi.

 
Editör: Vitrin Haber