Samsun Sinoplular ve İlçeleri Yardımlaşma Dayanışma Kültür Derneği organizesinde, Samsun'da yaşayan Sinoplular ‘Engelli Çocuklar İçin Dayanışma Kahvaltısı’nda buluştu. Samsun’um 1 Gemisinde bu yıl 10’uncusu gerçekleştirilen ve engelli çocuklar ile aileleri başta olmak üzere çok sayıda Sinop ve Samsunluların katıldığı programda renkli görüntüler yaşandı. 

Hem kahvaltı yapan hem de Samsun sahillerinde gemi turu yapan katılımcılar, kahvaltı ardından uzun süre gönüllerince eğlendi.  
Programda konuşan Samsun Sinoplular ve İlçeleri Yardımlaşma Dayanışma Kültür Derneği Başkanı Gülser Övet Kesimal, derneğin 2004 yılında kurulduğunu hatırlatarak, hiçbir siyasi amaç gütmeden çatıştıklarını söyledi. 
Kesimal: "Hiçbir siyası amaç gütmeyen derneğimiz 15. yılında 10. kez Samsun’um-1 Gemisi organizasyonuna dolu dolu imza attı.

İNSANLIK GÖREVİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ
1979 yılından bu yana yaşadığım Samsun'da ekmeğini, aşını, havasını teneffüs ettiğimiz Samsun'a karşı insanlık görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. İmkanlarımız ölçüsünde yerine getirdiğimiz bu organizasyonlarımızın sonuncusunda engelli çocuklarımızın engellerini kaldırmak için toplandık, bir araya geldik. Samsun'da bunları yaparken, doğduğumuz, büyüdüğümüz Sinop'u muza da aidiyet duygusunu hiç unutmadık. Kültürünü yaşamak, yaşatmak ve bu kültürümüzü gelecek nesillerimize taşımak adına, üye ve Sinoplu hemşehrilerimizle ve Sinopsever misafirlerimizle birlikte güzel işlere imza attık. Şimdide Rabbimin yarattığı özel çocuklarımızın hayatlara dokunmaya devam ediyoruz. Bu noktada bizlere destek veren tüm kurum, kuruluşlarımızın temsilcileri ile bu işe gönül veren tüm üyelerimize sonsuz teşekkür ediyoruz. 

BU GÖREV İYİLİKLERİ ÇOĞALTIR
Dernek olarak 'El eli yıkar, iki el yüzü yıkar' sloganıyla hareket ediyoruz. Toplu yaşama biçimi herkese bir görev yükler. Bu görevlerin yapılması bir yandan düzeni sağlar, bir yandan da sıkıntıların ortadan kalkması, dolayısıyla karşılıklı yardımlaşma esasına dayalı bu görev iyilikleri çoğaltır, toplumu güçlü kılar. Hayra vesile olmak için yaptığımız kahvaltıya dernek üyelerimiz, üye yakınları ve Sinopsever dostlarımızla güzel bir buluşma gerçekleştirdik. Tekraren tüm katkıda bulunanlara sonsuz teşekkürler” dedi.

Editör: Vitrin Haber