Esenler Belediyesi ve Sinop Dernekler Federasyonu (SİNDEF)’in Türk Kızılay’ı ile ortaklaşa düzenlediği kan bağışı kampanyasına, İstanbul’da yaşayan Sinoplular büyük ilgi gösterdi. Kampanya süresince toplamda 1056 ünite kan bağışında bulunuldu.

Esenler Belediyesi ve Sinop Dernekler Federasyonu (SİNDEF)’in Türk Kızılayı ile ortaklaşa düzenlediği ikinci kan bağışı kampanyası yine bir rekora sahne oldu. Türkiye’nin en mutlu insanları olarak gösterilen Sinoplular, verdikleri 1056 ünite kan ile önceki yıl kırdıkları rekoru geliştirdiler.
Esenler Belediyesi ve Sinop Dernekleri Federasyonu (SİNDEF), Türk Kızılayı ile birlikte “Tek damlası, hayatın bir parçası” sloganıyla yeni bir kan bağışı kampanyası düzenledi. Esenler Dörtyol Meydanı’nda bu yıl ikincisi gerçekleştirilen kampanya kapsamında Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve SİNDEF Genel Başkanı Engin Kırmızıgül de kan veren vatandaşlarla bir araya geldi.

2017 YILINDA HEDEF 2017 ÜNİTE BAĞIŞ

Kampanyaya destek veren tüm bağışçılara teşekkür eden SİNDEF Genel Başkanı Engin Kırmızıgül,”Bugün ikincisini düzenlediğimiz kampanyada 1020 ünitenin üzerine çıkarak yeni rekor kıracağız. Önümüzdeki yıl ise hedefimiz daha büyük. Sağlık Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu’na söz verdiğimiz üzere 2017 yılında 2017 ünite kan bağışı yapacağız inşallah” dedi.

KAN BAĞIŞLAMAK İNSANLIK ADINA ONURDUR
Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, konuşmasında sağlığın önemine dikkat çekti. Kanın sadece insan tarafından üretildiğini ifade eden Başkan Göksu, “Ne kadar paranız, ne kadar gücünüz olursa olsun bir damla kanı üretemiyorsunuz. Bu açıdan insanımızın bu kadar değerli cevherini bir başka insanla paylaşması, insanlık adına onur duyabileceği en güzel şeylerden bir tanesi. Bugün Sinoplu kardeşlerimin yeni bir rekor kıracaklarına inanıyorum ve kan bağışında bulunan herkese şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

MUTLU İNSANLARDAN YENİ KAN REKORU

Türk Kızılayı tarafından Dörtyol Meydanı’nda kurulan çadırlar, gün boyu adeta Sinopluların akınına uğradı. Sabah saat 08.00’de başlayan kan bağışı kampanyası, akşam saat 18.00’de sona erdi. Kampanya kapsamında 1056 kişi bağışta bulundu. Böylece Sinoplular, geçen yıl kırdıkları İstanbul kan bağışı rekorunu bu yıl daha da ileriye götürmeyi başardılar.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’in 2014 yılında düzenlediği İl Düzeyinde Yaşam Memnuniyeti araştırmasında “En mutlu il” seçilen Sinop’un mutlu insanları, verdikleri kanlarla başkalarının da mutluluğuna vesile olmanın sevincini bir kez daha yaşadılar.
Geçen yıl düzenlenen kampanyada Sinoplular, 1020 ünite kan bağışında bulunarak İstanbul’da yeni rekorun sahibi olmuşlardı. 
 
Editör: Vitrin Haber