Samsun Sinoplular ve İlçeleri Yardımlaşma Dayanışma Kültür Derneği organizesinde, Samsun'da yaşayan Sinoplular ‘Dayanışma Kahvaltısında buluştu.

Samsunum 1 Gemisinde gerçekleştirilen ve yaklaşık 200 Sinoplu’nun katıldığı programda renkli görüntüler yaşandı. Hem kahvaltı yapan hem de Samsun sahillerinde gemi turu yapan Sinoplular, kahvaltı ardından uzun süre gönüllerince eğlendi. 
'El eli yıkar, iki el yüzü yıkar'
Dernek Başkanı Gülser Övet Kesimal, amaçlarının Samsun'da yaşayan Sinopluları kaynaştırmak olduğunu belirterek, önümüzdeki günlerde de farklı programlarla bir araya gelmeyi arzuladıklarını söyledi. Dernek çalışmaları hakkında da bilgi veren Kesimal; “Hiçbir siyasi amaç gütmeyen Sinoplular ve Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimiz, Samsunda ki Sinopluları bir çatı altında toplamak birlik ve beraberliğini sağlamak amacıyla kuruldu. Zor hayat koşullarında sorunlarına çözüm yolları aramak ve bulmak, Samsun’da tanıdık yüz ve dert ortağı olma amacıyla 10 yıl önce bu yola çıktık. Memleketimizin insanı olsun olmasın kimisine bir anne, baba, ağabey, abla olmuştur ve olmaya devam edecektir. Dernek olarak 'El eli yıkar, iki el yüzü yıkar' sloganıyla hareket ediyoruz. Bu programımızı da Ramazan öncesi hayra vesile olması için düzenledik.

Hiçbir siyasi amaç gütmeyen derneğimizin amacı Samsun'daki Sinopluları bir çatı altında toplamak, bölgesi, insani nerde olursa olsun hayatlarını kolaylaştırmak. Toplu yaşama biçimi herkese bir görev yükler. Bu görevlerin yapılması bir yandan duzeni sağlar, bir yandan da sıkıntılarin ortadan kalkması, dolayısıyla karşılıklı yardımlaşma esasına dayalı bu görev iyilikleri çoğaltğr, toplumu güçlü kılar. Mübarek Ramazan ayına günler kala hayra vesile olmak için yaptığımız kahvaltıya dernek üyelerimiz, üye yakınları ve Sinopsever dostlarımızla güzel bir buluşma gerçekleştirdik” dedi.
Bu arada Dernek Başkanı Gülser Övet Kesimal, program ardından teşekkür mesajı yayımladı. Başkan Kesimal mesajında şu ifadelere yer verdi; Sınoplular Derneğimiz El Eli Yıkar İki El Yuzu Sevgi Yumağı Kahvaltısına Katılarından dolayı; Samsun Büyükşehir Belediye Baskanımız Sayın Yusuf Ziya Yılmaz'a, genel sekreter hemserimiz üyemiz Coşkun Öncel'e, İlkadim Belediyesi Baskan Yardımcıları Yahya Çınkıl ve Erol Köroğlu'na, istanbul Sinoplu İş Adamlarımiz ve Sinoplu AYKAD ve SİAD baskanları Osman Çaylı ya Rafet Orhan'a, üyemiz Hüseyin Celil Kurada ve esi Zehra Kurada'ya, Atasam SG Başhekimi ve üyemiz Salih Zeki Pişkin'e, Alaçam kaymakamımız hemserimiz Oguz Alp Caglar'a, işadamı üyemiz Hacimet Özlü'ye, üyemiz DSİ Erdinc Şimsek'e, DSİ Müşfik Veysel Erdoğan, YKBSYRD Faruk Keleş'e, üyemiz Atakum Yıldız Kız Yurdu Cengiz Maden'e, iş kadını Ev Yemekleriniz Benden Çiğdem Gümüsel'e, DSI Yüksek Hemşire Levent Hülya Aydoğdu, İlkadım Rotaract Nedime Kamazoğlu, Sevinç Samsun, Kadikoy Muhtari İlknur Bozkurt'a, üyemiz Hakan Gen, Koyum Optik Kemal Övet'e, Birikim Dersanesinden Mustafa Kemal Yavuz'a, Güven Market Aslan Kol'a, Ayhanın Atölyesi Ayhan Kolbakır'a, Bej Cafe hemserimiz Ali Karaali'ye, kardesim Ergin Övet'e, İstanbuldan misafirimiz Menekşe Durmuş'a, Cöveliler Insaat Malzemeleri Zeki Aslan ve Arif Aslan'a, Mepa Kereste Yılmaz Değer'e, hemserimiz üyemiz Barones Nilgün Sarı'ya, Dr.Yasemin Cinan Sönmez'e, Protez Tırnakcım Samsun Musa bey ve ilknur hanıma, Baran İnsaat Ömer Baran'a, yönetim kurulu üyesi Hasan Arat ve Günay Sobacı'ya, annem Emine Ovet'e, üyemiz Avukat Cemil Deveci ve esi Gülay Erdoğdu Deveci'ye, Foto Tunç'a, 56'lar Rizeliler Ali Güler'e, Sinop Özel idare Mühendisi Ünal Zengin'e, kadim doslarım komsularim  hep yanim da olan Nüket Özdemirci, Serpil SrcBn, Oktay Ergör Ünay, Tkn Serpil Şahinkaya Özdemir, Funda Özdemir, Nurhan Pank dostuma, Mali Müşavir Hikmet Genç  ve oğlu OMÜ Çocuk Doktoru Gürkan Genç'e, Haber Gazetesi, AKS TV, Haber Hayat, Okan Aralan Bayram Ok Seyhan Ulusoy Demir'e, Samsun Adliyesinden Cengiz Demircan'a, Yönetim Kurulu Üyesi Atanur Akın'a, üyemiz mühendis Ünal Zengin'e, kızkardeşi Bilge Zengin, Annem Emine Ovet'e, oğlum Avni Sertan Kesimal ve esime Adnan Kesimal'e, Samsundaki Tum Sinoplular adına Sinopsever dostlarım, arkadaşlarım adına çok teşekkür ederim"
 
Editör: Vitrin Haber