İstanbul'dan 5 yıl önce memleketi Sinop'a gelerek bir çay ocağı işletmeye başlayan İbrahim Ünal (64), aslen Dağıstanlı olan eşi Raziye Ünal'ın ürettiği Kafkas lezzetlerini Sinoplularla buluştu. Piraşki, Kafkas Mantısı ve Marlenka Tatlısı gibi birbirinden güzel lezzetler kısa sürede büyük ilgi gördü. Özellikle iç malzemesinin bol olması ve şekil ve sunum farkıyla Sinop mantısından farklı olan Kafkas mantısı ilgi gören ürünlerin başında geldi.  

İstanbul'da 8 yıl önce tanıştığı Dağıstanlı eşi ile evlendiğini, 5 yıl önce de Sinop'a yerleştiklerini belirten İbrahim Ünal, Sinop'a yerleşmeleri ardından Yeni Mahalle Dr. Ahmet Örs Caddesi üzerinde küçük bir çay evi işletmeye başladıklarını dile getirdi. 

Ünal: "Aslen Ayancıklıyım. İstanbul'da uzun yıllar ticaretle uğraştım, pazarlamacılık yaptım. 2015 yılında memleketimize dönme kararı aldık. Sinop'ta küçük bir çay evi açtım. Eşimin evde yaptığı ürünleri burada satıyoruz. Kafkas lezzetlerinden biri olan piraşkiyi patatesli olarak satmaya başladık. Müşterilerin talepleri doğrultusunda artık peynirli de yapıyoruz. Kafkas mantısını hazır paket olarak satıyoruz. Mantımız büyük talep gördü. Pişirilme usulü Sinop mantısı ile aynı. Ayrıca buharda da yapılabiliyor. En büyük farkı iç malzemesinin oldukça bol olması. Yine Kafkas lezzeti olan Marlenka tatlısını da vatandaşlarımızın beğenisine sunuyoruz. Kısa zamanda çok müşterimiz oldu ve özel siparişler de almaya başladık. İlgiden oldukça memnunuz. Tüm Sinopluları Kafkas lezzetlerini tatmaya bekliyoruz" dedi.
 

Editör: Vitrin Haber