İstanbul'da yaşayan gurbetçilerin düzenlediği iftar programı, siyaset, bürokrat ve iş dünyasını bir araya getirdi. 

Sinop Dernekleri Federasyonu (SİNDEF) ile Sinop İşadamları Derneği (SİAD) tarafından Küçükçekmece Pasa Garden Restorant'ta düzenlenen programa Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili ve Sinop Milletvekili Engin Altay, AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, Kağıthane Sivil Toplum Platformu başkanı Musa Can, AK Parti Sinop İl Başkanı ve Sinopspor Kulübü Başkanı Cengiz Tokmak, MÜSİAD Sinop Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen, Küçükçekmece Belediye Meclis Üyesi Fatih Üstünbaş,  SİNDEF Kurucu Başkanı Ramazan Ulu, çok sayıda siyasi, bürokrat ve iş adamı ile bir çok gurbetçi Sinoplu katıldı. 
Tasavvuf Musikisi eşliğinde iftarını açan Sinoplular, birbirleriyle kaynama ve sohbet etme imkanı buldu. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleştirilen programda CHP Grup Başkan Vekili ve Sinop Milletvekili Engin Altay, AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, AK Parti Sinop İl Başkanı ve Sinopspor Kulübü Başkanı Cengiz Tokmak, SİNDEF Başkanı Engin Kırmızıgül ve SİAD Başkanı Rafet Orhan birer konuşma yaptı. 

SİNDEF Başkanı Engin Kırmızıgül konuşmasında ” Bizler birlik ve beraberlik için var gücümüzle çalışıyoruz amacımız Sinopluya ve Sinop'a hizmet etmek federasyon bunun için var bize destek olduğunuz yanımızda olduğunuz bize inandığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bir ilki yaptık SİAD ile birlikte ilk iftarımız ve sonda olmayacak sağ olsun iş adaları dernek başkanımız ve yönetimi her daim yanımızda olacaklarını belirttiler ve bu mübarek günde ilk adımı atmış olduk devamı da gelecek” dedi.

SİAD Başkanı Rafet Orhan'da yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajları vererek, tüm davetlilere programa icabet ettikleri için teekkür etti.

Programda sunuculuğu ise SİNDEF Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Yıldırım yaptı.

Ali Fuat Özşahin
Editör: Vitrin Haber