Kapaklı Kazak Gölü Mesire Alanı’nda düzenlenen şölen İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra Pehlivan Güreşleri, Ağalık Seçimi ile devam eden programda er meydanında mücadele eden pehlivanların mücadelesi ilgi ile izlendi. 

AĞALIK 86 BİN TL İLE HALİL İBRAHİM DEMİREL’İN OLDU
Kıran kırana yapılan ağalık mücadelesinde ağalık 86 Bin TL’ye gitti. 33 ağanın katıldığı fakat özellikle Şenol Batum ve Halil İbrahim Demirel arasındaki çekişmeli mücadelede, ağalığa tam 86 Bin TL ile kavuşan geçen yılın ağası Kapaklı’da faaliyet gösteren Şükür İnşaat’ın Sahibi Halil İbrahim Demirel oldu. Gönüllerin Ağası ise verdiği birlik ve beraberlik mesajı ile Kapaklı Samsunlular Derneği Şölen Ağası Şenol Batum oldu.

“AMAÇ, SİNOPLULARI BİR ARAYA GETİRMEKTİ”
Yapılan şenlikte konuşan Kapaklı Sinoplular Derneği Başkanı Şakir Demirel, ‘’Kapaklı Kazak Gölü’nde yapmış olduğumuz bu pikniğin amacı Kapaklı’da veya çevre ilçelerde bulunan Sinopluları bir araya getirmekti. Bunu büyük ölçüde sağladık. Diğer hemşeri derneklerinden ayrı olarak ata sporumuz güreş, bölgemizin milli yiyeceği keşkek festivali olarak yaptığımız bu şenlikte bizimle birlikte olan 5 bin Sinoplu’ya, desteklerini esirgemeyen saygın iş adamlarımıza, katılım sağlayan başkanlarımıza ve vekillerimize sonsuz teşekkür ederiz’’ dedi. 

“KARDEŞÇE YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Kapaklı Sinoplular Derneği’nin düzenlediği şölende konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, ‘’Kapaklı Sinoplular derneğimizin Kazak Gölü mesire alanımızda düzenlediği güreş ve piknik şöleninde emeği geçen ve katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Kapaklımızda 81 ilimizden gelen tüm vatandaşlarımızla kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin’’ dedi.

“BAŞPEHLİVAN ALİ TURAN OLDU”
Pehlivanların kıyasıya yaptığı mücadelede bu sene finale Ali Turan ve Osman Topuz kaldı. Ağalık seçimlerinden sonra yeşil çimlerde el ense çeken pehlivanların güreşi tam 18 dakika sürerken, hakemliğini Halit Atabey’in yaptığı güreşin kazananı rakibi Osman Topuz’u mağlup eden Ali Turan oldu.

 
Editör: Vitrin Haber