Azerbaycan ordusu ile Dağlık Karabağ'daki Ermeni milisler arasında 27 Eylül'de başlayan çatışmalar devam ederken, merkezi İstanbul'da olan Sinop Dernekler Federasyonu (SİNDEF), kardeş ülke Azerbaycan için kan bağışı kampanyası düzenledi.

SİNDEF Genel Başkanı Hasan Dalkıran’ın, 30-31 Ekim tarihleri arasında ‘Sinoplular Kardeş Devlet Azerbaycan İçin Kan Veriyor’ çağrısı ile düzenlenen kampanyaya ilgi büyük oldu.  Gaziosmanpaşa Meydanı’nda gerçekleştirilen kampanyaya AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gaziosmanpaşa Kızılay Şube Başkanı İsmail Yamak, siyasi partilerin ilçe başkanları ve iş adamları ile çok sayıda vatandaş destek verdi.

TÜİK'in yaptığı araştırma sonucu Türkiye'nin en mutlu kenti seçilen Sinop’un huzurunu ve mutluluğunu Azerbaycanlı kardeşlerine de ulaştırmak amacıyla kan bağışı kampanyası düzenlediklerini belirten Sinop Dernekler Federasyonu (SİNDEF) Başkanı Hasan Dalkıran, “Biz Azerbaycanlı gardaşlarımız ile tek millet, iki devlet, kan ve can bağı olan milletiz. 30 yıllık Karabağ esaretine son vermek için Karabağ'da destan yazan Azerbaycanlı gardaşlarımıza kanımızla destek vermek için SİNDEF olarak böyle bir organizasyon yapmayı uygun gördük. Gaziosmanpaşa bölgemizdeki derneklerimizle birlikte düzenlemiş olduğumuz kan bağışı kampanyasında emeği geçen yönetici arkadaşlarımıza, sağlık komisyon başkanımıza, meclis başkanımıza ve yönetimine, bölge başkanlarımıza, dernek başkanlarımıza, delegelerimize, üyelerimize ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Kampanyamızda 307 ünite kan bağışı yapıldı. İstanbul’da kan bağışı rekoru kıran SİNDEF, her yıl en mutlu il seçilen Sinop’un mutlu insanlarının verdikleri kanlarla Azerbaycanlı gardaşlarımızın da mutluluğuna vesile olacak” dedi.

Azalan kan stokları nedeniyle de, Kızılay Haftası’nın ilk günlerinde böylesine anlamlı bir kampanya ile Türk Kızılay’ına kan vermenin de önemine değinen Dalkıran, tüm duyarlı vatandaşlara destekleri için teşekkür etti.