Yıllardır Sinop Valiliği karşısında konumlu ve kentin en yoğun şekilde kullanılan ATM'lerinin, Sinop Meydan Projesi kapsamında yapılan yıkım nedeniyle kaldırılması ardından, tekrar uygun lokasyonlara konulmaması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Özellikle halk pazarlarının kurulduğu Pazartesi ve Perşembe günleri, Sakarya Caddesinde yetersiz kalan ATM cihazlarının çevresinde, uzun kuyruklar oluşuyor. Bu durum sosyal mesafe uygulamasını da olumsuz etkilerken, kentin en işlek noktası olan Sakarya Caddesindeki araç trafiğini de olumsuz yönde etkiliyor. 

Sinop'ta en kalabalık nüfusa sahip olan ve Sinop’a bağlı 7 ilçeden dahi yüksek nüfusu bünyesinde barındıran Ada Mahallesi sakinleri de duruma tepkili. Ada Mahallesi sakinlerinden Ersin Türkoğlu; "Valilik karşısından kaldırılan bu bankomatların, Sinopumuzun yeni mihenk noktalarından olan Seyit Bilal Camii ve Türbesi karşısındaki taksi durağı yanındaki boş alana yerleştirilmesini istiyoruz. Özellikle elektronik bankacılık işlemlerini kullanmakta yetersiz kalan yaşlı nüfusun yoğunlukla yaşadığı Ada Mahallemizde emekli maaş kuyrukları veya para çekme yatırma işlemleri için her defasında aşağıya Sakarya Caddesine inip tekrar geri çıkmak bizler için büyük çileye dönüşüyor, Ada Mahallemizde Seyit Bilal Cami ve Türbesi karşısına bankomatlar yerleştirebilirse Sayın Banka yöneticilerimize, Sinop Belediyesi Yetkililerimize ve sesimizi duyuran siz değerli gazeteci arkadaşlarımıza gönülden dualar ederiz" dedi.

Editör: Vitrin Haber