Avrupalı Sinoplular Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin  (ASİDER),  Gelsenkirchen’den sonra Iserlohn kentinde düzenlediği iftar yemeği ile, Avrupa’da yaşayan bine yakın Sinopluyu biraya getirdi.  

ASİDER Başkanı Ali Çalışkan, Başkanvekili Şirvan Ünal,  Genel Sekreter Birol Üstün, Başkan Yardımcıları’ndan Sahra Şahin,  DİTİB  İserlohn Merkez Camisi’nin ev sahipliği yaptığı iftar yemeğinde hazır bulundular. İfar yemeğinin açılış konuşmasını yapan Cami Dernek Başkanı aynı Sinoplu olan Doğan Üstün,  ASİDER’in verdiği iftar yemeğinde  Sinoplu biraraya getirmekten mutluluk duydularını ve iftar yemeğinin hayırlara vesile olmasını dileğini söyledi.  ASİDER Başkan Ali Çalışkan,  ASİDER yönetimi olarak Iserlohn’da yaşayan Sinoplular ve üyelerimiz ile iftar açmanın mutluluğunu  yaşadığını söyledi. Başkan Çalışkan, “Hiç kuşku yok ki, yurt dışında yaşayan her Sinoplu,  Sinop’a indiğinde büyük bir mutlu ve sevinç yaşar. Avrupa’da Sinopluları yoğun olarak yaşadığı  bazı şehirler var ki, bu şehirlerde  bize Sinop’umuzu hatırlatır, Sinop kadar olmasa bile, insanları ile bize Sinop kokusunu veririr. Bunlardan birisi Iserlohn.  ASİDER olarak bu arada olmaktan, sizler ile iftar açmak büyük mutluluk duyoruz” dedi. 

İftar yemeğinden sonra ASİDER yönetimi, ASİDER’in İserlohn üyeleri ve Iserlohn’da önde gelen Sinopluları ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda yeni seçilen ASİDER yönetim kurulu üyeleri hedeflerini ve ASİDER’in gelecek vizyonu anlattılar. Toplantı öncesi Cami Dernek Başkanı Doğan Üstün’e ASİDER Dernek Başkanı Ali Çalışkan, ASİDER’e katkılarından dolayı bir şilt verdi. 
Editör: Vitrin Haber