Sinop Sanayici ve İşadamları Derneği (SİSAD) tarafından "Rüzgar Enerjisi" konulu konferans düzenlendi.

Alman Mars Enerji ile Hayat Enerji tarafından SİSAD üyelerine yönelik düzenlenen konferansta Sinoplu yatırımcılara 'Rüzgar Enerjisi' konusunda bilgi verildi. SİSAD çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen programda Hayat Alternatif Enerji A.Ş Genel Müdürü Mehmet Çetin ve Mars Enerji Yetkilisi İlhan Uysal'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta Sinop'un rüzgar yönüyle verimli olan bölgeleri de masaya yatırıldı. 

Konferansın açılış konuşmasını yapan SİSAD Başkanı Hikmet Albayrak, Sinop'ta yatırımcı ve iş adamlarına yönelik bu tür toplantı ve bilgilendirme programlarına ağırlık verdiklerini söyledi.  

Albayrak, "Bilindiği gibi dünya ve ülkemiz enerji açığına sahip. Bizler bu enerji krizinin en asgari şekilde atlatılabilmesi için çaba harcamaya kararlıyız. Enerji verimliliği, yenilenebilir enerji kaynakları konusunda yeni kurulan enerji firmaları ile konunun uzmanları tarafından bilgilendirilmek istiyoruz. Bu konuda dernek olarak, bu konuda seminerler, konferanslar, gerekse bunun dışında başka çalışmalar yapmak ve bu çalışmalara öncülük etmek arzusundayız. İlklere imza atan derneğimiz tarafından düzenlenen konferansımızın verimli geçmesi ve yaşanılabilir yarınlar için umut olmasını diliyorum" dedi.


Editör: Vitrin Haber