Platforma bağlı STK’lar adına basın açıklaması yapan Milli İrade Platformu Başkanı Hüseyin Konukçu, yaz aylarında yaşanan yoğunluk sebebiyle Sinop’ta koronavirüs vaka sayısının günden güne arttığına dikkat çekerek Kuzey Fest etkinliğiyle birlikte bu sayının korkutucu boyuta ulaşacağından endişe duyduklarını ifade etti. Konukçu, “Halk sağlığı göz ardı edilerek düzenlenen bu festival hem salgına davet çıkarmakta hem de Sinop’umuzun manevi kimliğine zarar vermektedir” diye konuştu.

SAĞLIKÇILARIMIZIN ÇABASI, VATANDAŞLARIMIZIN EMEĞİ HEBA OLACAK
“Bu organizasyonun şehrimizde yapılması, Sinop halkı ve sivil toplum örgütleri olarak bizi son derece üzmüştür” diyen Konukçu, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Bu festivalde çadırlarda konaklama hizmeti sunulmakta, konser alanlarındaki izdihamla sosyal mesafe kuralını uygulamayı imkansız hale getirmektedir. Bu yönüyle Sinop’ta zaten artan vaka sayısını önlenemez boyuta taşıyacaktır. Bu organizasyon aynı zamanda iki yıla yakın süredir canlarını hiçe sayarak virüsle mücadele eden sağlık çalışanlarımızın ve sabırla kurallara uyan, evlerine hapsolan Sinoplu vatandaşlarımızın emeğini de bir çırpıda heba edecektir. Ayrıca bu festival Akliman mevkiinde olması bakımından da o bölgede bulunan birkaç süper market dışında esnafımıza hiçbir katkı sağlamayacaktır. Yetkililerimizin bu hususta hassasiyet göstermesi ve bu festivali iptal etmesini bekliyoruz.”

BU ETKİNLİK AHLAKİ YOZLAŞMA BAKIMINDAN DA KAYGI VERİCİ
Hüseyin Konukçu, düzenlenen festivalin gençlerimiz açısından milli ve manevi değerleri zedeleyici olduğuna da dikkat çekerek, “Alkollü içeceklerin tüketimi, gençlerin alkole alıştırılması, kayıt dışı girişlerle 18 yaş altı gençlerin alana alınması, gençlerimiz açısından milli ve manevi değerleri bozacak bir ortam oluşturması bakımından bu festival kaygı vericidir. Bu sebeple söz konusu festivalin şehrimizde yukarda zikredilen nedenlerden dolayı yapılmasını kesinlikle istemiyoruz” diye konuştu.