Mili Eğitim Bakanlığı, PTT Genel Müdürlüğü, Bayburt Bilim ve Sanat Merkezi ve Baksı Müzesi koordinasyonunda yapılan “Ulusal Mail Art” (Posta Sanatı) yarışması sonuçlandı.

2017 yılı Avrupa Kamu Posta İşletmecileri Birliği  (Post Europ) tarafından teması “Şehirler ve Kaleler” olarak belirlenen yarışmaya katılan öğrenciler toplumların tarihlerinin şekillenmesinde önemli yer tutan, toplumsal hafızanın göstergesi olan kaleleri ve yaşadıkları şehirleri  ön plana çıkaracak tasarımlar yaptılar.
 
Jüri Başkanlığını Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’ın yaptığı yarışmada, Prof. Fevzi Karakoç (Yeditepe Üni. Güzel Sanatlar Fak. Öğretim Üyesi), Yard. Doç. Mürteza Fidan (Marmara Üni. Güzel Sanatlar Fak. Öğretim Üyesi), Yard. Doç. Emre Zeytinoğlu (Mimar Sinan Üni. Güzel Sanatlar Fak. Öğr. Üyesi), Zeynel Abidin Öztürk’ ten (Bayburt Bilim Sanat Merkezi Temsilcisi) oluşan jüri tarafından dereceye giren öğrenciler belirlendi.

Sinop Bilim ve Sanat Merkezi Görsel Sanatlar Öğrencisi Göktan Aktan Türkiye Birincisi olurken, yine Sinop Bilim ve Sanat Merkezi Görsel Sanatlar Öğrencisi Ravza Akmanoğlu Mansiyon ödülüne layık görüldü. Öğrenci Danışmanlıklarını Sinop Bilsem Görsel Sanatlar Öğretmeni Mine Özgen ve Murat Özgen yaptığı “Ulusal Mail Art” (Posta Sanatı) Yarışmasının sergi ve ödül töreni Bayburt ilinde bulunan Baksı Müzesinde yapıldı. Yarışmaya Ülke genelindeki Bilim ve Sanat Merkezlerinden 528 eserle katılım oldu. Baksı Müzesi'nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Bayburt Vali Yardımcısı Tamer Kılıç, bu yarışma için hayallerini resme aktaran çocukların yarının büyükleri olduğunu ve sanat başta olmak üzere her alanda desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan ise Baksı Kültür Sanat Vakfı'nın iki odağı olduğunu belirterek bunlardan birinin çocuk, diğerinin de kadın olduğunu dile getirdi.
Konuşmaların ardından yarışmanın birincisi Sinop Bilim ve Sanat Merkezi'nden Göktan Aktan, ikincisi Isparta Şehit Polis Mehmet Karacatilki Bilim ve Sanat Merkezi'nden Duru Erbil, üçüncüsü Kahramanmaraş Bilim ve Sanat Merkezi'nden Ali Arslan'a ve dördüncüsü (Mansiyon) Sinop Bilim ve Sanat Merkezinden Ravza Akmanoğlu' na ödül ve hediyeleri verildi. ikinci sergi Ankara PTT Pul Müzesinde yapılacak ve yarışmada dereceye giren öğrencilerin yaptığı eserler PTT Genel Müdürlüğü tarafından pul olarak bastırılacak.

Sinop Ekibi tarafından Bayburt Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan' a Tekne Modeli Hediye edildi.


 
Editör: Vitrin Haber