Sinop Valiliği tarafından Vali Hasan İpek'in talimatıyla başlatılan "Sinop Tarihini Öğreniyor" projesi kapsamında, 5 yıl süresince tüm okullardaki öğrencilerin tarihi mekanlarda ders görerek, kentin tarihini öğrenecek. 

Öğrencilerin tarihlerini öğrenebilmelerine olanak sağlamak amacıyla hayata geçirilen proje çerçevesinde Fatih İlkokulu öğrencileri, Selçuklu Devletinin 1214 yılında Sinop'u fethinden hemen sonra yapılan Alaaddin Camisini gezerek musalla taşı, mihrap, minber, şadırvan ve cami hakkında bilgi edindiler.  Öğrenciler daha önce tarihi caminin birer parçası olarak hizmet veren ve hepsi bir araya geldiğinde bir külliye niteliğinde olan medrese ve hamamı da gezdiler. Din görevlisi Mehmet Karakurt'da öğrencilere geniş bilgiler verdi.  

Fatih İlkokulu Müdür Yardımcısı Ümit Özbek, Sinop Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Sinop Tarihinin Öğreniyor” projesi kapsamında öğrencileri Sinop’un tarihi yerlerini gezdirmekle görevlendirildiklerini belirtti.

ÖĞRECİLERİMİZ ECDADINI VE ESERLERİNİ YERİNDE GÖRÜYOR
Proje kapsamında önce iki sınıfı Paşa Tabyaları, Seyid Bilal Türbesi ve Camisini, daha sonra ise Alaaddin Camisini gezdirdiklerini ve öğrencileri diğer tarihi mekanları da gezdirerek bilgi vereceklerini söyleyen Özbek; “Bunu yaparken esas amacımız anlamına uygun olarak bunu gerçekleştirebilmek. Gezdiğimiz yerlerin tarihi anlamları hakkında da öğrencilerimize bilgiler veriyoruz. Ecdadımızın yokluk içinde neler yaptığı, ecdadımızın güçlü zamanlarında da ne gibi eserler bıraktıkları ile ilgili bilgiler veriyoruz. Projede emeği geçen başta Sinop Valiliği olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve projede emeği olan tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Bizler naçizane elimizden geleni yapabildiysek ne mutlu bize” dedi.   
Projeyle, tarih, sosyal bilgiler, coğrafya, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri tarafından öğrencilere kentin çeşitli tarihi mekanlarında dersler veriliyor.  

Editör: Vitrin Haber