30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Zafer Bayramı Resepsiyonu düzenlendi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin kış bahçesi ve iç bahçesinde düzenlenen resepsiyona siyaset, bürokrasi, sanat, spor ve iş dünyası ile çeşitli meslek kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Resepsiyonu’nun konuklarından biri de, Almanya'da gördüğü güneş enerjisi sistemini Sinop’un Gerze ilçesindeki kendi köyüne kuran Kezban Karaman oldu. 

ERDOĞAN’DAN DESTEK SÖZÜ ALDI
Kezban Karaman, mikro güneş enerjisi santrali kuran ve kurmak isteyenlerin en önemli derdi sayılan faturalandırma, mahsuplaşma, vergilendirme sorunlarının çözüme kavuşturulması için, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere Emine Erdoğan’dan da destek sözü aldı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kezban Teyze’ye, sorunların çözüme kavuşması için ilerleyen zamanlarda iletişime geçilmesi için özel kaleminin irtibat numarasını verdi ve konunun takipçisi olacağını söyledi. 
Sinoplu Kezban Teyze’nin konuyu gündeme taşıması, güneş enerjisi sektörünün gelişmesi ve yaygınlaşması açısından büyük bir adım olarak değerlendiriliyor. Mikro GES’lerin faturalandırma sorunları konusunda sektörel dernekler GENSED ve GÜNDER de çaba gösteriyor. 

Özellikle Sinop’ta güneş enerjisi sistemlerinin öncü yüzü olarak bilinen Kezban Teyze, bu ilde kurulan ilk yenilenebilir enerji şirketi Potansiyel Enerji’nin açılışında da yer almıştı.

 
Editör: Vitrin Haber