Sinop Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi organizasyonunda Sinoplu Kadınlar, Cezaevi'nde bulunan hükümlü ve tutuklu kadınlarla bir araya geldi. 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve sonrasında hafta boyunca Sinop'ta çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinliklerin en anlamlılarından biri ise Sinop E Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda gerçekleşti. Sinop Belediyesi Kent Konseyi Kadın Kollarına bağlı üyelerden oluşan yaklaşık 70  kişilik grup,  Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan kadın hükümlü tutukluları ziyaret etti. 

Kadın hükümlü tutuklulara destek olmak ve onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek amacıyla gerçekleştirilen ziyaret Kurum Çok Amaçlı salonunda gerçekleşti. 
Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaret sırasında kadın hükümlü tutuklular kendilerine destek için gelen ziyaretçiler karşısında zaman zaman duygulandıkları ve 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde hatırlanmalarından dolayı duydukları memnuniyeti ifade etti.

Düzenlenen programda Sinoplu sanatçı Necmi Kısaer'in eşsiz parçaları eşliğinde bazen hüzünlenen, bazen neşelenen konuklar ve hükümlüler birlikte şarkılar söyledi. Etkinlikte oyunlar oynandı, halaylar ve horonlar çekildi. Programda kadın hükümlülerden bazıları da sahneye çıkarak söyledikleri şarkı ve türkülerle gelen konuklara ve diğer katılımcılara duygusal anlar yaşattı.   

Programda Sinop Belediyesi Kent Konseyi Kadın Kollarına bağlı üyeler tarafından hazırlanan hediyeler Hükümlü tutuklulara verilirken, hükümlülerin yüzlerine, hatırlanmanın ve bu güzel günü yaşamanın mutluluğu yansıdı.
 
Daha sonra Sinop E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumları Kurum Müdürü Özer Duman tarafından Sinop Belediyesi Kent Konseyi Kadın Kolları başkan ve üyelerine günün anısına çeşitli hediyeler verildi.
Programın sonunda konuşma yapan Kurum Müdürü Özer Duman, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Duman konuşmasında şunları söyledi; “8 Mart Dünya Kadınlar Gününde bayan hükümlü tutukluları yalnız bırakmayan Sinop Kent Konseyi Kadın Kollarına  canı gönülden teşekkür ediyor, tüm kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Önceki programlarda da bir çok kez birlikte olduğumuz siz misafirlerimizin bayan hükümlülerimize vermiş olduğu bu destek bizler için çok önemlidir. Görevli bayan memur arkadaşlarımız Kurumumuzdaki bayan hükümlü ve tutuklulara suçlu olarak değil, bir kardeş, bir abla ve devletin bizlere birer emaneti olarak bakmaktadırlar. Bu vesileyle onlara da teşekkür ediyorum. Ve bu gün vesilesiyle buradan bir kez daha tekrarlıyorum. Kadına şiddetin her türlüsüne sonuna kadar karşıyız” 

Program son olarak toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Programa Kurum Müdürü Özer Duman, Kurum 2. Müdürü Kadriye Arslan, Sinop Belediyesi Kent Konseyi Kadın Kolları başkan ve üyeleri ile kurumda görevli bayan personeller ve kadın hükümlü ve tutuklular katıldı.
 
Editör: Vitrin Haber