SİAD’da genel kurul hazırlıkları başladı. 1 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek olan olağan genel kurulda yeni başkanını seçecek olan SİAD’da adaylık başvuruları da gelmeye başladı. SİAD Sinop Şubesinde bir basın toplantısı düzenleyen Sinoplu İş Adamı Kenan Abalı SİAD Başkanlığına adaylığını açıkladı. Gerçekleştirilecek olan genel kurulda SİAD yönetimine ekip olarak aday olduklarını söyleyen Kenan Abalı, devralacakları bayrağı daha yukarılara taşımak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi. Abalı; “Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, bu basın toplantısı,  SİAD’ın mevcut yönetimine bir muhalefet toplantısı değil, SİAD’ın 1995 de kurulduğundaki amaçlarına ve ruhuna sadık kalarak bir bayrak yarışında yer alma toplantısıdır. Kısaca kendimi sizlere tanıtacak olursam; Adım Kenan Abalı. 1969 Sinop-Dikmen doğumluyum. Öğretimimin bir bölümünü Dikmen’de, bir bölümünü de Bolu’da sürdürdüm ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. İş yaşamına 1997 de İstanbul’da Üç-Er Elektrik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketini kurarak başladım. Bugün itibari ile Üç-Er firmamız çok sayıda ülkeye yaptığı ihracat ile dikkatleri çekmektedir” dedi. 

BİZ DİYEREK YOLA ÇIKANLAR HER ZAMAN BAŞARILI OLUR
Açıklamasında birlik ve beraberlik mesajı veren Kenan Abalı, yönetim anlayışlarında ben merkezli değil biz merkezli bir idarenin bulunduğunu söyledi. Abalı; “İstanbul’da bugün itibari ile kurulu bulunan sayıları 200 ü aşkın Sinoplu dernekleri bulunmaktadır. SİAD’da bunlardan bir tanesidir. SİAD’ı önemli kılan ise birkaç nesil önce İstanbul’a iş ve aş uğruna göç eden bir kısım Sinoplu’nun burada çeşitli sektörlerde kendi işlerini kurmaları ve başarılı olarak birer işveren unvanını kazanan Sinoplu iş insanlarından oluşmasıdır. Bu vasfı ile son derece önemli bir derneğimizdir.
Bilindiği gibi doğup büyüdüğümüz Sinop ilimiz, istihdam bakımından son derece kısıtlı imkanlara sahiptir. Bu nedenle de SİAD, kuruluşundan bu yana çeşitli kesimlerin umudu olan bir dernek niteliğindedir. SİAD’ın bu öneminin yanı sıra az önce söylediğim, sayıları 200 ü aşan tüm Sinoplu derneklerinin de her biri çok değerlidir ve çok değerli hizmetlerde bulunmuşlardır. Ancak; uzun yıllardır oluşan ve giderek de derinleştiğini gördüğümüz dağınıklık, Sinop ve Sinoplunun menfaatleri için bir araya gelinememesi ben ve arkadaşlarımızı SİAD’ın yönetimine talip olma noktasına getirmiştir. Bu noktada öncelikli hedefimiz başta SİNDEF ve kardeş kuruluşumuz olan SİYAD olmak üzere tüm derneklerimiz ile gerekli koordinasyonu sağlamak, İstanbul’da 500 bini aşan Sinop nüfusunu her alanda bir güç merkezi haline getirmektir.

İstanbul’da kurulu bulunan bazı değişik illere ait hemşeri derneklerinin bu konularda başarılı oldukları görülmektedir. Bu başarılarının sonucunu siyaseti de- ticareti de doğdukları iller adına değerlendiren bu iller giderek büyük başarılar elde etmektedirler. Bu başarılarının altında yatan neden ise dağılmak yerine tek yumruk gibi bir ve beraber olmaktan geçtiği açıkça görülmektedir. Diğer önemli bir husus ise biz diyerek yola çıkanların her zaman başarılı olmalarıdır. Biz diyerek yola çıkanların, bir süre sonra ben demeye başlamaları ise kendi başarısızlıklarını ortaya çıkartmakta, kendi başarısızlıkları ise kendilerinden büyük beklentileri olan kitleleri umutsuzluğa sevk etmektedir. SİAD yönetimine talip olmadan önce bu konularda hem İstanbul ve hem de Sinop’ta görüşlerine başvurduğumuz çok sayıda kanaat önderleri de bizlerle hemen hemen aynı görüşte olduklarını ortaya koymuşlardır.

Bu nedenledir ki, bizler, yalnızca SİAD bakımından olaya bakmamaktayız. İstanbul’daki tüm dernekler ve Sinoplular arasında gerekli koordinasyonun sağlanması amacı ve azmi ile bu göreve talip olduğumuzu belirtmekte yarar görüyoruz. Aksi halde tam bir başarıdan söz etmemiz mümkün olamayacaktır” dedi. 

Editör: Vitrin Haber