Sağlık Bakanlığınca bir görev için Hatay iline gönderilen Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'nde görevli hemşire Hülya Ünal, görev dönüşü 14 gün karantinaya alındı. Bu süre zarfında yapılan test sonuçları pozitif çıkan Ünal, çalıştığı hastanede tedavi altına alındı. Yaklaşık 20 gün süren tedavinin ardından Ünal, koronavirüsü yenerek alkışlarla taburcu edildi.

Koronaya nasıl yakalandığını anlatan Hülya Ünal: "Geçici görev niteliği ile şehir dışına çıkmıştım. Dönüşte hava yolculuğu ve kara yolculuğu yaptım. Bu aşamada da bir hastaya temasımız olmadığı halde bir şekilde bir yerden korona virüs oldum. Sinop'a geldiğimizde sayın valimizin kararıyla il dışından gelenler hastanede çalışanlar işe başlamadan 15 gün tecrit edilsin denildi. İdaremizde bu konuda hassas davrandı. Hiçbir belirti hiçbir bulgu olmadığı halde 15 günlük karantinaya hiç tereddütsüz beni koydular. 15 günün sonunda 14. gün testim pozitif çıktı. Buradan halkımıza seslenmek istiyorum. 14 gün sürede işte 1 hafta 10 gün geçip de ben hasta değilim deyip lütfen kendilerini karantinadan çıkartmasınlar. Çünkü benim 14 gün hiç belirtisiz sürecin sonunda son testim pozitif çıktı. Bunlara kulak verelim. Sağlık çalışanlarımız özveriyle çalışıyorlar ama bir süre sonra bizim de hastalanmayacağımız kesin değil. Hizmet konusunda da sıkışacağız mutlaka. O yüzden hem kendilerine hem bizlere korona olmadığına, hizmetin yürümesi adına lütfen söylenilen uyarıları dikkate alalım diyorum. Süreç olarak ise koronayla ilgili bir odada yatmak gerçekten çok zor. Burada bir süre empati yapma fırsatımız oldu. Çok zordu. Yani hasta içinde çok zor. Çalışan arkadaşlarımız içinde çok zor. Bir taraf ailesine ve kendisine bulaşmasından korkarken mesleğini sürdürmeye çalışıyor. Bir tarafta kenarda kalmış gibi kendisi hissediyor. Kötü bir psikoloji. Bunu yaşamaktansa evinde 15 gün kalsalar daha iyi” dedi.

Vatandaşlardan "Evde kal" çağrılarına uymaları isteyen ve hastalık sürecinde ailesi ve işinden uzak kaldığını anımsatan Ünal, "Bir odada 20 gün kalmaktansa evde 20 gün kalmak daha iyidir. Vatandaşlarımız lütfen evlerinde kalsınlar. Biz sağlık çalışanları elimizden geleni yapıyoruz. Ancak bu hastalık bize de bulaşabiliyor. Evlerde kalırsak en kısa sürede virüsü atlatacağımıza inanıyorum." diye konuştu.

Ünal, tedavi sürecinde kendisine yardımcı olan mesai arkadaşlarını teşekkür etti.

Editör: Vitrin Haber