Sinop Gençlik Merkezinde düzenlenen ve il genelinden 4 gençlik merkezinin katıldığı final oldukça çekişmeli geçti. Sinop, Ayancık, Boyabat ve Türkeli Gençlik Merkezlerinin yarıştığı münazara finali "Pandemi sürecinde kurallar mı yoksa toplum bilinci mi daha etkili olur" konu başlığıyla yapıldı. 

Münazara Ligi Sinop finallerinde dereceye giren gençlerin ödüllerini, Gençlik Hizmetleri Müdürü Şükrü Özgenç ve Gençlik Hizmetleri Şube Müdür Vekili Sevim Sümer tarafından verildi. 
Finallerde Dilara Eraltan ve Hakan Dabacı (Sinop Gençlik Merkezi) birinciliği paylaşırken, Rüstem Şakrak ve Sefa Can Biçici (Boyabat Gençlik Merkezi) ikinci, Ömer Faruk Şahin ve Yaşar Çakır (Ayancık Gençlik Merkezi) ise 3. oldu.

Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, Münazara Ligi Bölge Finallerinin 19 Ekim 2020 tarihinde Sinop'un ev sahipliği yapılacağını belirterek, yarışmalara; Bolu, Karabük, Bartın, Düzce, Kastamonu, Çorum, Amasya ve Zonguldak illerinin katılacağını söyledi. 
Kazım Açıkbaş, "Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Gençlik Merkezleri aracılığı ile Türkiye'nin dört bir yanında öz güveni yüksek, empati kurabilen, analitik ve eleştirel düşünebilen, farklı fikirlere karşı saygılı gençler yetiştirmek için Münazara Ligi projesini başlattı. Bu yıl ilki düzenlenen 'Türkiye Münazara Ligi' için Genlik Merkezlerimizde Kişisel Gelişim Atölyesi kapsamında Sinop İli ve İlçelerinde sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulmak şartı ile gençlerimize münazara eğitimleri verildi ve sonrasında Pandemi Kurulu tarafından alınan izinlerle Sinop Gençlik Merkezimizde il finali gerçekleştirildi. Münazaraya katılan ve dereceye giren tüm gençlerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Editör: Vitrin Haber