Karadeniz Gazeteciler Federasyonu 3. Olağan Genel Kurulu 13 ilden 50’ye yakın delegenin katılımıyla Bayburt’ta gerçekleşti.  Genel kurula Sinop 15 Eylül gazeteciler Cemiyetini temsilen Sinoplu Gazeteci Deniz Özen katıldı.

Genel kurul kapsamında bir araya gelen gazeteciler, KGF Başkanı Erdoğan Erişen ve Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız ile birlikte Bayburt Valiliği, Bayburt Belediyesi ve Bayburt Üniversitesini ziyaret etti.
Vali Pehlivan, heyet tarafından kendisine gerçekleştirilen ziyarette yaptığı konuşmada, Bayburt'un Anadolu'nun kadim yerleşim yerlerinden biri olduğunu söyledi.

Böyle bir ilde olmanın ve görev yapmanın mutluluk ve onur kaynağı olduğunu belirten Pehlivan, "Burada göreve başladığım günden bu yana basınla iç içeyiz. Basın mensupları her zaman yanımızda oldular. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Abdulkadir Nişancı kardeşimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Hepinize görevlerinizde başarılar diliyorum." dedi.

GF heyeti daha sonra Bayburt Belediye Başkanı ve aynı zamanda Bayburt Gazeteciler Cemiyeti'nin de kurucu üyesi olan Hükmü Pekmezci'yi makamında ziyaret etti.
Pekmezci, heyeti Bayburt'ta ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, "Yıllarca bu camianın içinde oldum, çeşitli görevler yaptım. Bayburt halkı ile yıllardan bu yana aynı topraklarda yaşamamın da avantajıyla sıcak diyaloğumuzu koruduk. Bayburt bir tarih ve kültür şehri. Bu imajına da yakışır bir şehir. Bu şehre layık olmak adına çalışmalarımız olacak. İnşallah başarırız diye düşünüyorum." ifadesini kullandı.

KGF Başkanı Erdoğan Erişen de Başkan Pekmezci'ye Bayburt'ta yaptıkları hizmetlerden ve Bayburt Gazeteciler Cemiyetine verdiği destek dolayısıyla teşekkür etti.
Bayburt Üniversitesini de ziyaret eden heyet, Bayburt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hanefi Bayraktar ile görüştü.

Öte yandan heyet, program kapsamında yarın hayatını kaybeden AA muhabiri Abdulkadir Nişancı'nın Söğütlü köyündeki kabrini ve ailesini ziyaret etti. 

Karadeniz Gazeteciler Federasyonu 3. Genel Kurulunda Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel ve Sinoplu Gazeteci Deniz Özen, Karadeniz Gazeteciler Federasyonu yönetim kuruluna seçildi.

Gerçekleştirilen genel kurulda kendilerine verilen görevi en iyi şekilde yerine getireceklerini belirten Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, kendilerine verilen yeni görevlerin Sinop ve Türkiye yerel basınına hayırlara vesile olmasını diledi. Demirel; “Bayburt'ta gerçekleştirilen Karadeniz Gazeteciler Federasyonu 3. Genel Kurulunda, federasyona bağlı cemiyet başkanlarımızın teveccühü ile Karadeniz Gazeteciler Federasyonu yönetim kurulu üyeliğine ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Kurultay delegeliğine seçilmiş bulunmaktayım. Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti olarak Karadeniz gazeteciler federasyonu içinde üstlendiğimiz görev nedeni ile Karadeniz bölgesinde, Konfederasyon delegasyonu nedeni ile de Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu içerisinde çok daha etkin bir konuma gelindiğini sizlerle paylaşmak istiyorum. Ayrıca Bayburt ilinde yapılan ve şahsen katılamadığım Karadeniz gazeteciler federasyonu genel kurulunda Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyetini en güzel şekilde temsil eden ve federasyon yönetim kurulu yedek üyeliğine seçilen Deniz Özen arkadaşımıza da emekleri ve fedakarlığı nedeni ile teşekkür ediyorum. Üstlendiğimiz yeni görevlerin Sinop ve Türkiye yerel basınına hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.



 

Editör: Vitrin Haber