Sinoplu emekli öğretmen Hamza Çeliker’in  "İçimdeki Ben" adlı şiir kitabı yayınlandı. Uyanış Yayınevinde ikinci baskısı yayınlanan kitap büyük ilgi gördü. 88 sayfalık kitapta Çeliker, güncel olaylara, aşk ve özlem gibi konulara da yer verdi.
Vitrinhaber Gazetesini ziyaret eden Hamza Çeliker, imzalı kitabını Genel Yayın Yönetmenimiz Serhat Özşahin'e hediye etti. ‘İçimdeki Ben’ adlı eserin ilk kitap çalışması olduğunu belirten Çeliker, " Bu çalışmamda hayatın içinden farklı konular ele alarak bir şiir demeti oluşturmaya çalıştım. Şiirlerimde, hayatın esintilerine de yer vererek yeni bir boyut kazandırmaya çalıştım.

Birçok kelime vardır. İnsan hayatına tekabül eden, bireyin aklına gelmeyen, bilhassa gerçek hayatta çağrışım uyandıran. Bende bu kıymetli sözleri, müziğin ritmik ahengi ile ele aldım. Zira müzik bana hayatımın her anına eşlik eden bir orkestra olmuştur daima.

Bu şiirlerin esrarengiz anahtarıyla yola çıkarak; hayatın içinden yaşanmışlıklarımı, yaşadığım olayları dile getirmeye çalıştım ve akabinde bu kıymetli kelimeler ile de yaşantılarımı şiirlerimin dizelerine yansıttım.
Yazmış olduğum önsözümde sözün bittiği yerdeki kelimelerin ahengine hapsoldu. Bu şekilde bir çalışma yaparak kurgular zinciri ile şiirlerimi yazmaya başladım.
Lise çağlarımda yazmaya başladığım şiirlerime; şiir bahçesine, her güzel söze, kendi tecrübelerimi de katarak ele almaya çalıştım.
Şiirlerimde toplumsal aksaklıklardan güncel olaylara, aşk ve özlem gibi konulara da yer vererek şiirlerimin bir nevi öğretici ve örnek alınan yönlerinin olması için çalıştım" dedi. 

HAMZA ÇELİKER KİMDİR?
1957 yılında Sinop’ta doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Sinop’ta tamamladı. Samsun Eğitim Enstitüsü Sosyal Bilgiler bölümünü bitirerek 1982 yılında Denizli ili Acıpayan İlçesi Kelekçi Ortaokulunda Sosyal Bilgiler öğretmeni olarak göreve başladı. Öğretmenlik görevi sırasında Anadolu Üniversitesinde Tarih Bölümünde Lisans tamamlama eğitimi gördü. Sırası ile Öğretmenlik, Müdür Yardımcılığı ve Okul Müdürlüğü görevlerinde bulundu.
2006 yılında Samsun ili Salıpazarı ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürlüğü görevine atandı. Şuan halen Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürlüğü görevini yürüten yazar aynı zamanda futbol, voleybol, yelken ve atletizm dallarında hakem ve gözlemciliği görevlerini yürütmektedir. Ayrıca izci ve gençlik kamplarında çeşitli görevler aldı.

 

Editör: Vitrin Haber