TBMM İçişleri Komisyon Başkanı AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy beraberindeki, Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün ve Ayancık Belediye Başkan Yardımcısı Adil Akın ile birlikte İstanbul'da bulunan Sinop ili ve ilçe derneklerini ziyaret etti.

Ersoy ve beraberindekiler ziyaretler kapsamında Sinop ili Ayancık ilçesi Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ( SAYDER ) Başkan Haydar Sönmez, Ayancık Kültür ve Kalkındırma Derneği ( AYKAD) Başkan Osman Çaylı, KOSİDEF Başkanı Bahattin Demircan, Tuzla Sinoplular Kültür ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Seyfi Altunel, Tüm Sinoplular Dernek Federasyonu (TÜSİDEF) Genel Başkan Nihat Altaş, Bursa Sinoplular Dernek Başkanı Cavit Merd, SİYAD Genel Başkanı Keramettin Arpacı, yönetim kurulu ve tüm dernek üyeleri ile bir araya gelerek İstanbul’da yaşayan Sinopluları konuştular. Derneklerle çeşitli konularda fikir alışverişinde bulunduklarını söyleyen Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün; “Hemşehri derneklerimiz, kentlerimizin sosyal ve kültürel hayatını olumlu yönde etkileyecek, yaşanılan kente ait olma duygusunu geliştirecek çalışmalar içinde olunmalıdır. Ayrıca, geleneklerimizi koruyup yaşatmamız çok önemlidir” dedi.

Dernek ziyaretlerindeki memnuniyeti dile getiren Başkan Ergün, dernek başkanlarına ve dernek üyelerine misafirperverlikleri için teşekkürlerini sundu.

Editör: Vitrin Haber