Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2018 yılında hayata geçirilen "Lider Çocuk Tarım Kampı" projesi kapsamında ilkokul öğrencilerine yönelik etkinlik düzenlendi. 

İlköğretim 4. sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla bir düzenlenen etkinlik kapsamında Sinop Merkez Fatih ilkokulundan 30 öğrencinin katılımıyla 09-10-11 Mayıs 2018 tarihleri arasında 3 gün devam eden "Lider Çocuk Tarım Kampı" programı gerçekleştirildi.

İlk günü İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün kısa tanıtımı yapılması ile başlayan etkinlikte İl Müdürlüğü teknik personeli tarafından 30 öğrenciye "Beslenme ve Gıda İçin Biyoçeşitlilik" projesi kapsamında "Yenilebilir Yabani Bitki Türleri"  hakkında bilgiler verildi. Korucuk Köy ‘ünde bulunan çiçek serasına teknik gezi düzenlendi. "Yenilebilir Yabani Bitki Türleri" uygulamalı olarak gösterilerek program sona erdi.

Etkinliğin 2. gününde öğrenciler, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şahin Değirmen makamında ziyaret etti. İl Müdürü tarafından etkinliğe katılan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Küresel ısınma, iklim değişikliği ve doğanın korunması konularında sunum yapıldı. Bakanlık tarafından çiftçilere hibe edilen Osmaniye Köy’ünde bulunan istiridye mantar yetiştiriciliği serasına teknik gezi düzenlenerek mantar yetiştiriciliği hakkında bilgilendirme yapıldı. Yaykıl Köy ‘ünde bulunan alabalık çiftliğine teknik gezi düzenlendi. Sağlıklı yaşam ve beslenme konularında bilgilendirme yapıldı.

Etkinliğin son gününde Kabalı Köy’ünde bulunan büyükbaş hayvancılık besi çiftliğine teknik gezi yapıldı. Hayvan hastalıkları ile mücadele ve  zoonoz hastalıklar hakkında bilgi verildi. İlimiz kırsal turizmine uygun olan Akliman Mesire Alanı’nda İl Müdürü Şahin Değirmen tarafından Lider Çocuk Tarım Kampı öğrencilerine katılım belgesi verildi. Kamp uygulaması çocukların çeşitli etkinlikleri ile sona erdi.
Editör: Vitrin Haber