Yarışmaya Sinop merkez ilçeyle birlikte 9 ilçeden 9 bayan katılırken birinciliği, Türkeli ilçesinden Fatma Yılmaz elde etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte açılış konuşmasını İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erol Saraçoğulları yaptı. Yarışmanın bu yıl 10. sunun düzenlendiğini hatırlatan Saraçoğulları, "Bakanlığımız arazide çalışmalarını, emektar kadınlarımız aracılığı ile yürütüyor. Bu proje sadece tecrübeleri yansıtması değil, öz güveni de öne çıkartması açısından çok önemli. Türkiye finaline gidecek yarışmacılar çok güzel ve değerli hediyeler kazanıyor. Mesela geçen yıl ki birincimizin traktör aldığını ifade etmek istiyorum. İlimizde yapılan yarışmanın sonunda birinci bayanımız için de proje uygulaması yapacağız" dedi.

Gençlik Merkezi Türk Halk Müziği korosu tarafından verilen mini konser ardından yarışmaya geçildi. 15 sorunun sorulduğu yarışmaya; Türkeli, Boyabat ve Erfelek ilçelerinden katılan yarışmacılar 150'şer puanla berabere kalınca, altın sorulara geçildi. Yarışmanın sonunda Türkeli ilçesinden yarışmaya katılan Fatma Yılmaz 200 puanla birinci olurken, Burcu Demirolu (Boyabat) 190 puanla ikinci ve Habibe Demircan da 180 puanla (Erfelek) üçüncü oldu. Yarışmada birinci olan Fatma Yılmaz'a ödülünü Vali Dr. Ahmet Cengiz verdi. Kadınlar gününü kutlayan Cengiz, İl Müdürü Saraçoğulları'na dönerek; "Kadınlar yarışıyor gibi, erkek çiftçiler yarışıyor başlıklı bir yarışmayı en kısa zamanda sizden bekliyoruz" diyerek espri yaptı. İkinci ve üçüncülük ödüllerini de Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Osman Coşkun ile il Emniyet Müdürü Şeref Aytekin takdim etti. Yarışmada birinci olan Fatma Yılmaz, 24 Nisan tarihin de Zonguldak'ta yapılacak olan bölge finallerine katılacak.


Editör: Vitrin Haber