Divan Kurulunu Süleyman Kayhan, Ali Akdemir ve Yosma Arslan’ın yönettiği seçimler, faaliyet ve mali raporların okunarak eski yönetimin aklanmasından sonra başladı. Değişik ulusal ve yerel medya mensuplarının yanısıra, radyo, tv, yazar ve internet medyasından oluşan üyelerin katılımıyla yapılan seçimlerde Sabah Gazetesi Hamburg Temsilcisi İkbal Özakıncı ile Post Gazetesi Hamburg Temsilcisi Erdal Altuntaş başkanlığa aday gösterildiler. Yapılan oylama sonucu Sinoplu Gazeteci Erdal Altuntaş, oyların büyük bir kısmını alarak HTBB’nin yeniden başkanlığına seçildi.

HTBB’nin yönetim kuruluna seçilen diğer isimler ise şöyle: Ertaş Akçelik (Başkan Yardımcısı), Kadir Taçgın (Sayman), Yosma Arslan (Sekreter), Sedat Açıkbaş (Basın ve Hakla İlişkiler), Nebehat Uzun ve Hüseyin Şenol (Yedek Üye). Denetleme Kurulu’na ise Mehmet Atak, Ali Akdemir ve Kasım Baydilli seçildiler.

2014’te yapılan seçimle başkanlığa getirilen Erdal Altuntaş, böylece ikinci kez üstüste başkan seçilen ilk kişi olmuş oldu. Tebrikleri kabul eden Altuntaş yaptığı konuşmada; “beni tekrar başkan seçerek güvenlerini tazeleyen tüm üyelerimize teşekkür ederim. Yeni yönetimdeki arkadaşlarla güveninize layık olmaya çalışacağımızdan, tarafsız ve hepinizi kucaklayan bir yönetim kurulu olacağımızdan şüpheniz olmasın. Önümüzdeki iki yıl içinde gazetecilik adına güzel ve kalıcı projeler yapmak istiyoruz. Bunu sadece yönetimle değil, hep birlikte el ele vererek başarabiliriz” dedi.
 
 
Editör: Vitrin Haber