“6. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi” 15-19 Ekim 2018 tarihlerinde Muğla Fethiye ölü deniz Liberty Hotels Lykia’da düzenlendi. 

Sektörün uluslararası düzeyde tüm paydaşlarının buluştuğu kongrede, arıcılar teorik bilgi edinmelerinin yanı sıra uygulama ile ilgili konularda da deneyimlerini arttırma fırsatı yakaladı. 
25 kişilik ekiple toplamda 5 gün süren kongreye katılan Sinop ili arı yetiştiricileri birliği, alanında uzman isimlerden arıcılıkla ilgili önemli bilgiler aldı. 

Düzenlenen kongre hakkında bilgi veren Sinop İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şenol Tabak, kongrenin kendileri için oldukça verimli geçtiğini söyledi. Tabak; “Bizler Sinoplu arıcılar olarak, Ayancıklı İşadamı Sayın Muzaffer Yıldırım beyin katkıları ile bu kongreye katılma fırsatı yakaladık. 25 kişilik bir ekiple katıldığımız kongrede sektörümüz ile ilgili önemli bilgiler edindik. Gün boyunca ana toplantı salonunda bilimsel konuların aktarıldığı sunumları dinleme fırsatı yakaladık. Bununla birlikte uluslararası düzeyde katılımcıların yer aldığı kongrede fikir paylaşımları sağladık. 

Kongrede, ayrıca arıcıların arzu ettikleri soruların tartışılması için özel oturumlar yapıldı. Burada arıcılar, konusunda uzman kişilerle her türlü sorunlarını tartışma fırsatı buldu. 
Ülkemiz ve Dünya arıcılığının teknik ve ekonomik sorunları ile çözüm yollarının tartışıldığı bu önemli kongrede, arıcılarımızın saha deneyimlerini ve uygulamalarını paylaşmaları için fırsat oluşturuldu. Bizlerin bu önemli kongrede yer almamızda emeği geçen başta Ayancıklı İşadamı Sayın Muzaffer Yıldırım bey olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
Editör: Vitrin Haber