Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, üniversite tarafından oluşturulan Kadın Araştırma ve Uygulama merkezinin bilimsel araştırmalarını yapabileceği bina için yer tahsisi talebinde bulunduklarını söyledi. 

Sinop İl Genel Meclisinin olağan aylık toplantısına katılan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, burada kısa bir konuşma yaptı. Üniversite faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerine bilgiler veren Rektör Dalgın, her gün bir adım daha ilerleyen Sinop Üniversitesinin 7 binin üzerinde olan öğrenci sayısını yeni açılacak programlarla birlikte önümüzdeki 3 yıl içerisinde 16 binlere çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Dalgın; “Üniversitemizde bugün itibariyle 7 bin 836 öğrencimizi öğrenim görmekte. Üniversitemize bağlı 8 fakültemiz 2 yüksekokulumuz ve 5 meslek yüksekokulumuz mevcut. Bu sene 10 kadar yeni program açmayı hedefliyoruz. Tabi bu programlarımıza alacağımız öğrencilerimizle birlikte öğrenci sayımızı seneye 10 bin civarına ulaştırma hedefindeyiz. Takip eden 3 yıl içerisinde ise bu öğrenci sayımızı ilçelerimizle birlikte 16 bin seviyelerine ulaştırmayı istiyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana her kesime kucak açmaya çalıştık. Bu yaklaşımımızı bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da devam ettireceğiz. Bütün kurum ve kuruluşlarımızla entegre olmaya çalışıyoruz. Sinop için, Sinop’un eğitimi, kültürü ve gelişmesi için neler yapabiliriz sürekli bunun çabasındayız. Bu bağlamda il özel idaremizle de inşallah güzel, farklı projelerde birlikte çalışırız. Çünkü il özel idaremizin ilgi alanlarına baktığımızda, üniversitemizin ilgi alanları ile kesişen oldukça fazla noktayı görmek mümkün. İşte bu noktalarda siz değerli il genel meclisi üyelerimizin teşvik ve tavsiyeleri ile Sinop’a fayda sağlayacak farklı etkinlikler düzenleyebiliriz” dedi.

KADIN ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİMİZİ AKTİF HALE GETİRMEK İSTİYORUZ!
Konuşmasında araştırma merkezlerinin üniversiteler için olmazsa olmazlar arasında olduğuna dikkat çeken Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Sinop Üniversitesi bünyesinde 13 tane araştırma merkezi olmasına rağmen çoğu merkezin sadece kağıt üzerinde kaldığını belirtti. Kadın araştırma ve uygulama merkezinin de bunlardan bir tanesi olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, üniversite olarak yaptıkları yer tahsisi talebinin onaylanması durumunda Sinop’ta kadın ve aile üzerine önemli bilimsel çalışmaların yapılacağının altını çizdi. Dalgın; “Bizim 13 kadar araştırma merkezimiz var. Ancak bu araştırma merkezlerimizin çoğu sadece kağıt üzerinde kalmış. Halbuki araştırma merkezleri üniversiteler için oldukça önemli yerlerdir. Bu merkezler üniversitelerin olmazsa olmazları arasında yer almaktadır. Bu manada üniversitemizin kadın araştırma ve uygulama merkezi de var ancak herhangi bir yeri yok. Malumunuz üniversitemiz kuruluşundan bu yana şehrin dışında kalmış. Biz sizlerin de destekleri ile üniversiteyi şehirle buluşturmak istiyoruz.

Üniversite olarak hem fiziken hem de hizmetlerimizle halkımızın arasında olmak arzusundayız. Sinop Üniversitesinin şehir merkezinde bir karış yeri, bir odası dahi yok. Elbette dışarıda olsak bile güzel hizmetler yapabiliriz. Ancak halkımızın arasında olursak yapacağımız çalışmaların daha dikkat çekici olacağı kanısındayız. Bizim bu taleplerimiz doğrultusunda sayın valimiz de sağolsunlar yakından ilgilendiler. Ancak elbette bazı prosedürlerin tamamlanması gerekmekte. Bizim yer talebimiz sayın meclis başkanımız ve siz değerli meclis üyelerinin kabulünden geçerse biz bir adım daha şehre yakın olacağız. Malum ülkemizde boşanma oranları bir hayli yüksek. Bununla birlikte kadına şiddet ve çocuk istismarları da az sayılamayacak derecede. Bu alanda kadın araştırma merkezimizi konuşlandırarak, kadın dediğimiz zaman kadın ve aileyi bir arada irdeleyecek bilimsel çalışmalar yapacağız” diye konuştu. 
 
Editör: Vitrin Haber