Sinop Ceza infaz Kurumu, Ankara'da düzenlenen ve 142  Ceza Evinin katıldığı geleneksel “Ceza İnfaz Kurumları Ürün ve El Sanatları Fuarı”na katıldı. Devasa bir alanda kurulan ve Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından düzenlenen fuarda Sinop Ceza İnfaz Kurumları standı büyük ilgi gördü. 

Ankara Atatürk Kültür Merkezi yanındaki fuar alanında gerçekleştirilen ve 142 ceza infaz kurumunun yer aldığı fuarda en büyük alan Sinop Ceza İnfaz Kurumlarına ayrılırken, üretilen gömlek ve kravatların yanında, Sinop Cezaevi hükümlüleri tarafından üretilen el sanatları ve maketlerin sergilendiği Sinop Ceza İnfaz Kurumları güzel sanatlar galerisi yaklaşık 300 bin kişi tarafından ziyaret edildi. 

Fuarda satışa sunulan gömlekler ve kravatlar ile gemi maketi kotralar kısa sürede tükenirken, övgü ve beğeni ile karşılanan ürünlere binlerce sipariş alındı. "Sabır ile sevgiyi, estetik ile şıklığı birleştirmek bizim işimiz" sloganıyla üretim yapan Sinop Ceza İnfaz Kurumları stantlarını gezenler, standa tam not verdi. 

BAKAN BOZDAĞ SİNOP STANDINDA
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, İşyurtları Daire Başkanı Vehbi Kadri Kamer, HSYK ve Yargıtay Üyeleri, daire başkanları, şube müdürleri, ilk önce Sinop ceza evinde kalan hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen maketlerin sergilendiği güzel sanatlar galerisini ziyaret etti. Güzel sanatlar galerisinde tüm maketler beğeni toplarken özellikle 15 temmuz şehitliği ve "Halkın Gücü Tankın Gücünü Yendi" sloganını taşıyan tank maketleri yoğun ilgi gördü. Fuarı ziyaret eden misafirler maketlerin yanında fotoğraflar çektirdi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ daha sonra Sinop Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda üretilen gömlek ve kravat standını ziyaret ederek üretilen ürünler konusunda bilgi aldı. Bu sırada Sinop Ceza İnfaz Kurumları Müdürü Özer Duman tarafından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a üzerinde Bakan Bozdağ'ın fotoğrafı ve Sinop fotoğrafının yer aldığı kotra hediye edildi. 

TEKSTİL DEYİNCE SİNOP AKLA GELİYOR
Sinop E Tipi kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Özer Duman; gelen üst düzey misafir heyet ve ziyaretçiler ile yakından ilgilenerek ürünler hakkında bilgi sundu. Bakanlık yetkilileri, kurumları açısından tekstil dendiğinde akla ilk Sinop Ceza İnfaz Kurumu'nun geldiğini, kapasite ve kalitenin günden güne arttığını ve gömlek fabrikasının da bu çalışmaların en güzel örneği ve ispatı olduğunu ifade etti.

Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım; bu örnek ve ilk olma özelliği taşıyan ve MÜSİAD öncülüğünde hazırlanan Kamu-Özel sektör işbirliği projesinin gerçekleşmesi ve bakanlık ile yapılan ortak çalışmalardaki katkısından dolayı Positive Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Ayata'ya ve Sinop Ceza İnfaz Kurumları Müdür Özer Duman'a teşekkür etti.  Bu arada Sinop E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumları tarafından fuarda satışa sunulan gömlekler ve kravatlar kapış kapış satılırken, binlerce sipariş alındı.

SİNOP STANDINI 300 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ
Fuar süresince Sinop Ceza İnfaz Kurumları standını yaklaşık 300 bin kişinin ziyaret ettiğini dile getiren Sinop Ceza İnfaz Kurumları Müdürü Özer Duman; "Sinop Ceza İnfaz Kurumları olarak son derece başarılı bir fuar gerçekleştirdik. Ankara Fuarı gerek ürünlerimizin ,gerek Ceza İnfaz Kurumlarımızın başarılı çalışmalarının ,gerekse de ilimizin tanıtımı açısından bizce son derece başarılı geçmiştir. Hükümlülerimizin el emeği göz nuru olan el sanatlarımız ve maketlerimizde son derece dikkat çekti. Kasım ayı içerisinde İzmir de gerçekleştirilecek fuarla başarılı çalışmalarımızı daha da ileri noktalara taşıyacağız. Biz üretime ve insana önem veriyoruz. Bugünkü başarımızın temelindeki en büyük gerçek budur" dedi. 

Açılışa; Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcıları Mustafa Erol, Basri Bağcı, Musa Heybet ve Yüksel Kocaman, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, Sincan Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Sinop E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Özer Duman, Anayasa Mahkemesi Üyeleri, Yargıtay ve Danıştay daire başkanları, hakimler ve savcılar yüksek kurulu üyeleri, Yargıtay ve Danıştay üyeleri, kamu denetçileri, adalet bakanlığında görevli genel müdürler, iç denetim başkanı, müstakil daire başkanları, genel müdür yardımcıları, başkan yardımcıları, daire başkanları ve hakimler, Ankara ve Sincan Cumhuriyet başsavcı vekilleri, Yargıtay cumhuriyet savcıları ve hakimleri, Ankara ve Sincan adliyesinde görevli hakim ve Cumhuriyet savcıları, daire başkanları ile ceza infaz kurumlarında ve denetimli serbestlik müdürlüklerinde görevli müdürler ve personelin aralarında bulunduğu yaklaşık 500 kişi katıldı.

Ceza İnfaz Kurumları El sanatları fuarının açılışında mehteran gösterisi ile Ceza İnfaz Kurumları Arama Kurtarma Ekibi (CEKUT) tarafından gösteriler yapıldı. Ayrıca; Denetimli Serbestlik Müdürlüğü motorize ekibi tarafından yapılan gösterinin ardından İşyurtları tanıtım videosu dev ekrandan konuklara izlettirildi.
 
Editör: Vitrin Haber