AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Vitrinhaber Gazetesi'nin canlı yayınına konuk oldu. Gazeteci Serhat Özşahin'e devam eden projeler hakkında bilgi veren Maviş, Sinop'un en önemli vizyon projelerinden Sinop Meydan Projesi ve Cezaevi Restorasyonu ile ilgili konuştu. 

CEZAEVİ RESTORASYONU 18 AYDA TAMAMLANACAK
Tarihi Cezaevinde restorasyon çalışmalarının başladığını dile getiren Maviş, restorasyonun 18 ay içinde tamamlanacağını dile getirdi.
Maviş: "Bu şehir gerçekten Allah’ın bize bir hediyesi. Sinop bir kültür, medeniyet ve tarih şehri. Bizde Sinop’un saklı kalmış bu hazinesini milletimizin, hemşehrilerimizin ve Sinop’u ziyaret eden herkesin görebileceği şekilde ortaya çıkartmak için bütün gücümüzle çalışıyoruz. En önemli güzelliklerimizden bir tanesi Tarihi Sinop Cezaevi. Tabi cezaevi olmadan önce uzun yıllar önce Selçuklu ve Osmanlılara tersane olarak hizmet etmiş olan şuanda ki Tarihi Cezaevimizde restorasyon çalışmalarımız başladı. 2 gün önce müteahhit firmanın temsilcisi arkadaşlarımızla birlikte cezaevinde yapılacak çalışmaları yerinde inceledik. İnşallah 18 ay içerisinde gerçekten Sinop’umuzun en kıymetli eserlerinden birisi olan Tarihi Cezaevimizin restorasyonu tamamlanmış olacak" dedi.

SİNOP MEYDAN PROJESİ BÜYÜK BİR REKREASYON PROJESİ
Sinop Meydan projesi kapsamında yıkımların yakında başlayacağını kaydeden Dr. Nazım Maviş sözlerini şöyle sürdürdü: "Bütün Sinopluları heyecanlandırdığını düşündüğüm ikinci büyük projemizde Sinop Meydan Projemizdi. Tabi Meydan Projesi dediğimiz çalışma sadece bir projeden ibaret bir proje değil. 
Meydan projesi, yeni bir hükümet konağının yapılmasını, yeni bir adliye binasının yapılmasını, surların önünün açılmasını, tarihi surların restorasyonunun yapılmasını, Atatürk Caddesi üzerindeki binaların cephe giydirmelerinin yapılmasını, orada bulunan esnaflarımızın da mağdur olmayacağı şekilde bir çarşının yapılmasını içeren büyük bir rekreasyon projesi. İnşallah Çevre Bakanımız sayın Murat Kurum’un titiz takibi ile birlikte Sinopluların teşvik ve tazyiki ile birlikte Meydan Projesi ile ilgili çok güzel adımlar atıldı. 

İL GENEL MECLİSİ 1 AYA KADAR TAŞINIYOR
Geçtiğimiz günlerde Sinop Valimiz sayın Erol Karaömeroğlu ve İl başkanımız sayın Uğur Giresun ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanımızı ziyaret ettik. O alanla ilgili adımları tek tek bir kere daha gözden geçirdik. Bu çerçevede özellikle alanda bulunan Özel İdareye ait binadaki İl Genel Meclisi binamız takribi bir ay içerisinde başka bir yere taşınmak suretiyle boşaltılacak.  

VALİLİK VE BELEDİYE BİNASINDA YIKIM BAŞLIYOR
Sayın valimiz kararlı ve güçlü bir şekildeki bu konudaki çalışmaları yakından takip ediyor. 1 Ekim gibi mevcut Valilik binamız, yeni bir Valilik binamızın yapımı beklenilmeden, bulunan kamu kurumlarımızın binasına taşınmak suretiyle belki de ilk kazmayı Valilik binasından vurarak başlatmış olacağız. 
Aynı şekilde Ankara’da da yapmış olduğumuz görüşmede Çevre ve Şehircilik Bakanımızın direktifleri doğrultusunda belediye binasının taşınabileceği bir kamu binasının da tahsis işlemleri başlatıldı. Bir iki aya kadar belediye binasının taşınması sağlanmak suretiyle belediye binasının da yıkımına başlanacak.  
Bu arada Jandarma Genel Komutanımız ile sayın bakanımız bir kez daha bizim yanımızda gerekli görüşmeleri yaptı. Jandarma için bir yer tahsisi yapıldı. Jandarma da birkaç ay içerisinde alanı boşaltmış olacak. Böylelikle Sinop Meydan Projesinde tarihi surlar ortaya çıkacak. Yine Ankara ziyaretimiz kapsamında Kültür ve Turizm Bakanımızı ziyaret ederek ortaya çıkan tarihi surların restorasyonunu da görüştük. Böylelikle tarihi surların restorasyonu ile birlikte Sinop muhteşem bir meydan projesine kavuşmuş olacak. 

ASKERLİK ŞUBESİ BİNASI YIKILACAK
Tarihi Cezaevinin restorasyonu, eski PTT binasının da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kitap cafe olarak gençlerin hizmetine sunulması, meydan projemizin yapılması, Dokuzoğlu stadımızında çok hızlı bir şekilde yapımı devam ediyor, TOKİ konutlarının tamamlanması bunların tamamı iki yıl içerisinde Sinop’a kazandırılacak.  
Yani TOKİ konutları bitmiş olacak, şehir stadımız, cezaevi restorasyonumuz bitmiş olacak. Cezaevinin karşısındaki Askerlik Şubesi boşaltılarak önündeki modern binalar yıkılıp tarihi bina cezaevi ile birlikte bütünleşik hale getirilecek, Meydan Projesi tamamlanmış olacak. Akabinde de Çevre Yolu ihalesi büyük ihtimalle yapılmış böylelikle Sinop nefes alacak bir kent haline gelmiş olacak. 

SİNOP DAHA FAZLASINI HAK EDİYOR
Ben Sinop’un bunu fazlasıyla hak ettiğine inanıyorum. Dün sayın Valimiz ve İl Başkanımız ile birlikte Sinop’un çevresinde geniş bir tur attık. Yapılabileceklerle birlikte yeni bir eylem planı hazırlamak üzere tespitlerimizi yaptık. İnşallah valimiz, bizler, Sinop’taki yerel paydaşlarımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımız, Sinoplu hemşehrilerimiz bu kent hepimizin. Kentimize sahip çıkalım ve Sinop’u gerçekten hak ettiği yere taşıyalım. Sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın gözdesi bir şehir olsun. Derdimiz tasamız bu. Bunun içine durmadan yorulmadan çalışmak istiyoruz. Bu yüzden bütün bu yapılacak projeleri vitrinhaber aracılığı ile paylaşmak istedim. Vitrinhaber’e de bize bu fırsatı verdiği için teşekkür ediyorum. Zaten Sinop saklı bir tarih, kültür ve  medeniyet şehri. Sadece bu saklı hazinelerin ortaya çıkması lazım. 

SİNOP KÜLTÜR ŞEHRİ OLARAK TEKRAR GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR
Bakın bir kalebent şehir diyoruz, etrafı surlarla çevrili bir şehir diyoruz ama maalesef tarihi surlarımızın bir kısmı terkedilmiş şekilde, bir kısmının onarılması lazım. Surların üzerindeki saat kulesi ve saat kulesinin hemen ayağındaki mekan oranında  restorasyonunu yine Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile konuştuk. 

Cezaevi Projesi konusu ile ilgili şunu da vurgulamak istiyorum. 5 milyon Euro’luk bir hibe almıştık Avrupa Birliğinden. İhale sonunda hibe edilen bu rakamın altında bir kırımla bu ihale bittiği için geride takribi 1.6 milyon Euro’luk bir kısım kaldı. Bu kısmında Avrupa Birliği fonlarına geri dönmesini engelleyerek bu parayı surların restorasyonunda kullanılması için de Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile bir çalışma yürütüyoruz. Muhtemelen kısa süre içinde bu da netleşecek. Dolayısı ile surlar, cezaevi, askerlik şubesi, tarihi PTT binası, Sinop Meydanı bunların hepsi inşallah Sinop’u bir kültür şehri olarak tamamen gün yüzüne çıkartmış olacak".
 

Editör: Vitrin Haber