Senato Toplantı Odası’nda gerçekleştirilen imza törenine; Sinop Üniversitesi Rektörün Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tabak, Genel Sekreter Mehmet Atlı, Personel Daire Başkanı Zafer Akın, Hukuk Müşaviri Av. Özgür Başdoğan, Tez-Koop-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Şerif Taşören ve yetkili sendika üyeleri katıldı.
  
Sinop Üniversitesi ile Tez-Koop-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle, işçilerin yevmiyeleri 98 TL’den 105 TL’ye yükselirken, birinci yıl ücret zammı yüzde 11, ikinci yıl ücret zammı yüzde 11 olarak belirlendi.  2018 – 2020 dönemi toplu iş sözleşmesi ile işçiler aylık ücretlerinde; ikramiye, ücret zammı ve sosyal haklar dâhil olmak üzere toplam yüzde 28 oranında artış sağlandı.

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın yaptığı açıklamada, “Üniversitemizde düzenli ve verimli çalışmayı sağlamak, üretimi artırmak, işçilerimizin hak ve menfaatlerini teminat altına almak amacıyla imzalanan toplu iş sözleşmesinin, Üniversitemiz ve işçilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Editör: Vitrin Haber