Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde gerçekleştirilen programa; Sinop Valisi Hasan İpek, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Tabak ve Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, kurum amirleri, üniversitenin akademik ve idari kadrosu ile öğrenciler katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Tabak, öğretmenlerin çok kutsal ve büyük bir görev üstlenerek, toplumu yeniden ihya ve inşa ettiklerini belirtti.
Program, Sinoplu vatandaş ve esnafların öğretmenler günü mesajlarının yer aldığı video gösterimi ile devam etti.
Ardından Eğitim Fakültesi öğrencisi İsmihan Danışmaz tarafından okunan “Ben Öğretmen Olmak İstiyorum” isimli şiir katılımcılardan büyük bir beğeni topladı.

Program daha sonra Emekli Öğretmen Mazlum Cin ve Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Vafa Savaşkan tarafından günün anlam ve önemine yönelik gerçekleştirilen konuşmalarla sürdü.
Emekli Öğretmen Mazlum Cin’e çiçek takdiminde bulunan Sinop Valisi Hasan İpek ise, Öğretmenlerin ülkesine, milletine ve topluma faydalı nesiller yetiştirerek çok kutsal bir görev ifa ettiklerini ifade ederek, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü tebrik etti.

Ardından Eğitim Fakültesi öğrencisi Betül Odabaşı tarafından okunan “Geleceğe Mektup” isimli eser, duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu.
Programda son olarak Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Esra Yücesan tarafından hazırlanan müzik dinletisi ilgiyle dinlendi.
24 Kasım Öğretmenler günü etkinliği hediye töreni ve ikramla sona erdi.





 
Editör: Vitrin Haber