Tarım ve Orman Bakanlığının ‘Geleceğe Nefes’ kampanyası kapsamında Türkiye’nin 2023 farklı noktasında eş zamanlı olarak düzenlenen 11 milyon fidan dikimi etkinliğine, Sinop Üniversitesi Personeli ve öğrencileri de destek verdi.

Türkiye genelinde saat 11.11 itibarıyla başlayan fidan dikim etkinliği kapsamında Sinop Üniversitesinde 1052 personeli temsilen 1052 fidan toprakla buluştu.
Öğrencileri, öğretim elemanlarının ve idari personelin yoğun ilgi gösterdiği fidan dikimi etkinliğinde Sinop Üniversitesinin 6 farklı noktasında fidan dikimi gerçekleştirildi.
Sinop Üniversitesi 15 Temmuz yerleşkesinde 28, Su Ürünleri Fakültesi Yerleşkemizde 100, Meslek Yüksekokulu çevresinde 110, Yeni Kampüs alanında 366, Gerze Meslek Yüksekokulu yerleşkemizde 243, Boyabat yerleşkesinde ise 205 olmak üzere toplam 1052 fidan toprakla buluştu.

Fidan dikim etkinliğine katılan öğrencileri, “Yeşil Kampüs Sağlıklı Gelecek”, “Bugün Fidan Yarın Nefes”, “Her Fidan Bir Hayat” yazılı dövizlerle 11 Milyon Fidan Dikimi Kampanyasına destek verdiler.
Saat 11.11 itibarıyla öğrenciler, öğretim elemanları ve idari personel tarafından geleceğe nefes olmak için Üniversite yerleşkelerinde fidan dikim etkinliğine gerçekleştirildi.
Dikilen fidanlara can suyu verilerek, yarınlara miras olarak bırakıldı.



 

Editör: Vitrin Haber