2019 yılı şubat ayı itibarı ile “Sıfır Atık Projesine” dâhil olarak tüm birimlerinde çevre ve atık yönetimi seferberliği başlatan Sinop Üniversitesi, son olarak Tehlikeli Atık Depolama Alanı oluşturduğu SÜBİTAM yerleşkesinde “Sıfır Atık Belgesi” aldı.

Yaşanılabilir çevre ve iklim değişikliği ile mücadele konusunda öğrenciler ve personel açısından gerekli farkındalığın oluşmasını amaçlayan Sinop Üniversitesi, tüm birimlerinde Sıfır Atık sistemini etkin bir şekilde uygulamaya devam ediyor.

Birim ve yerleşkelerin tamamına katı atık biriktirme kutuları yerleştiren Sinop Üniversitesi, ayrıca atıkların lisanslı tesislere gönderilinceye kadar biriktirileceği 10 adet de geçici atık depolama alanı oluşturdu.
Sinop Üniversitesi, Sıfır Atık Projesi kapsamında son olarak SÜBİTAM yerleşkesinde toner, kartuş, floresan ve laboratuvar kimyasalları gibi zararlı atıkların biriktirileceği Tehlikeli Atık Depolama Alanı oluşturdu.
Yapımında Üniversitedeki hurdaya ayrılan demir malzemelerin kullanıldığı Tehlikeli Atık Depolama Alanı sayesinde, tehlikeli maddeler yoluyla çevreye verilen zararın en aza indirilmesi amaçlanıyor.

SÜBİTAM YERLEŞKESİ SIFIR ATIK BELGESİ ALMAYA HAK KAZANDI
Tüm yerleşkelerinde “Sıfır Atık Belgesi” alma hedefiyle çalışmalarını sürdüren Sinop Üniversitesi, yürüttüğü disiplinli çalışmanın karşılığını alarak SÜBİTAM yerleşkesi için Temel Seviyede Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazandı.
Sıfır Atık Belgesinin, Üniversitenin bu yönde yürüttüğü çalışmaların ilk meyvesi olduğunu belirten SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, sıfır atık, yeşil kampüs ve çevrecilik alanlarında yürütülen başarılı çalışmaların artarak devam etmesini temenni etti.
Sinop Üniversitesinde Sıfır atık yönetimini daha da ileri taşıyacaklarını ifade eden Rektör Dalgın; “Sürece sağladıkları katkılardan dolayı ilgili Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kamil Demirci’ye, Sıfır Atık, Yeşil Kampüs ve Çevre Komisyonumuzun değerli başkanı ve üyelerine, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanımız Kayhan Koyuncu’ya,  SÜBİTAM Yerleşkesi Sıfır Atık sorumlusu Dr. Dilek Gümüş’e ve emeği geçen tüm personelimize ve öğrencilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Editör: Vitrin Haber