Sinop Üniversitesi Mahmut Kefevi İslami İlimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Uluslararası Geçmişten Günümüze Sinop’ta Türk-İslam Kültürü Sempozyumu”, sunulan bildirilerle sona erdi.

Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde gerçekleşen sempozyuma; Türkiye’nin farklı şehir ve üniversitelerinden 100’e yakın bilim insanı ile araştırmacı katılım sağladı.

Sinop Üniversitesi öğrencilerinin ve Sinop halkının yoğun ilgi gösterdiği sempozyum, 6 farklı salonda eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.
Sempozyumda bir açık hava müzesi olan Sinop’un tarihi ve sosyo-kültürel yapısını mercek altına alan, yaklaşık 120 bildiri sunuldu.
 
Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’ın öncülüğünde, her yıl en az iki sempozyum, iki çalıştay ve birçok sosyo-kültürel etkinliğe ev sahipliği yapan Sinop Üniversitesi, düzenlediği bu sempozyumla birlikte Sinop’un tanınırlığını arttırmayı hedefliyor.

Sempozyumda sunulan bildirilerde, tarihi ve kültürel mekânlarının yanı sıra, Sinop’ta yaşamış önemli şahsiyetler de unutulmadı.
İsmi Sinop’la özdeşleşen Mahmut Kefevi Hz, Alaedin Keykubat Hz, Seyit İbrahim Bilal Hz. gibi birçok önemli ismin bilinmeyen yönleri de sempozyumda ele alındı.
“Uluslararası Geçmişten Günümüze Sinop’ta Türk-İslam Kültürü Sempozyumu”, Sinop’un tarihî, kültürü, inanç sistemi, ekonomik ve sosyal yapısı hakkında çalışma yapan yerli ve yabancı bilim insanlarını da bir araya getirdi.
Editör: Vitrin Haber