Kendisine getirilen yorganların içinde bulduğu altınları sahibine teslim etmesiyle ülke genelinde haberlere konu olan, mesleğinin Sinop'taki son temsilcisi yorgancı Alaaddin Karaahmetoğlu yılbaşı itibariyle kapısına kilit vuruyor. Çok sevdiği yorgancılığı bırakma kararı aldığını belirten Karaahmetoğlu, "Çok severek icra ettiğim yorgancılık mesleğimin faaliyetine yılbaşında son vereceğimi Sinop'umuzun değerli hanım ve beyefendilerin bilgisine arz ediyorum.

Her gün zam haberleriyle iş yerimi açıyorum ve siftahsız kapatıyorum aldığım ürünün ödemesini zorlukla yapıyorum. Halkımızda alım gücü kalmadı, düğünler başladı ama yorgancıya uğrayan yok. Moral olarak da benim için zor bir durum. Bu vesileyle yorgan ve yastık yaptırmak isteyenler olursa buyursunlar yılbaşına bir ay kala sipariş kabul etmeyeceğim. Bu tarihe kadar hemşerilerimiz sipariş verebilir" dedi. 

Son kez yorgan alırken dikkat edilmesi gereken noktalara da değinen Alaaddin Karaahmetoğlu, sentetik ürünlerden uzar durulması tavsiyesinde bulundu. Karaahmetoğlu, "Dünyamıza gözlerini açan çok kıymetli bebeklerimizi lütfen sentetik elyaf içeren ürünlerden uzak tutalım. 5 yaşına kadar kaliteli pamuk, 5 yaşından sonra koyun yünü kalitelisinden döşeği, yastığını yaptıralım. Pamuktan, uyurken oksijen alırız. Yün, damarlarımızdaki kanın dolaşımını hızlandırır. 50 yıllık yorgancı Alaattin ustanın önerilerine kulak veren aile bireyleri, bebeğinin geceleri ağlamaması için yukarıda anlattığım tavsiyelere uymalarını özellikle istirham ediyorum" diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber