Sinop Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerle bir yıllık hizmet yapacak olan encümen üyeleri belirlendi.

Valilik Toplantı Salonu'nda Vali Yardımcısı Abdullah Şahin başkanlığında gerçekleştirilen genel kurulda, faaliyet raporunu okuması ardından seçimlere geçildi. Seçimlerde Vali Yardımcısı Abdullah Şahin, 4 İl Genel Meclis üyesi ve 38 köy muhtarı olmak üzere toplam 42 oy kişi kullandı.

Kültür Merkezi Salonunda Birlik Müdür Vekili Hasan Altıntaş'ın sunumuyla gerçekleştirilen genel kurulda, 2023 tahmini bütçesi, 2023 çalışma raporu okunarak oylanması ardından seçimlere geçildi.

BİRLİK ENCÜMENİ BELİRLENDİ

Yapılan oylama ile Vali Yardımcısı Şahin'in başkanlığında iki İl Genel Meclisi Üyesi ve iki muhtardan oluşan 4 kişilik Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümeni belirlenmiş oldu. Buna göre encümene aday olan meclisi üyeleri Yakup Üçüncüoğlu (AK Parti) 32 oy alırken, Fatih Özçelik (AK Parti) 34 ve Erdal Uzun (CHP) ise 11 oy aldı. Muhtarlar Şükrü Şeker (Kiren Çukuru köyü) 28 ve Engin Dinç (Taşmanlı köyü) ise 23 oy alarak birlik encümenine girdi. Meral Çağlayan (Kılıçlı köyü) ve Ali Şükrü Gür (Şamlıoğlu köyü) ise yedek üyeliğe seçildi. 

Böylece Vali Yardımcısı Abdullah Şahin Başkanlığındaki encümene meclis üyeleri Yakup Üçüncüoğlu ve Fatih Özçelik ile köy muhtarlarından Şükrü Şeker ve Engin Dinç seçilmiş oldu.

5. KEZ GÜVEN TAZELEDİ

5. kez güven tazeleyen İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, tüm muhtarlara teşekkür etti. Üçüncüoğlu, "Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği 2022 Kasım ayı olağan genel kurul toplantımızı, Sayın Vali Yardımcımız Abdullah Şahin'in başkanlığında birlik encümen üyelerimiz ve köy muhtarlarının katılımıyla gerçekleştirildik. Gerçekleştirdiğimiz seçimde şahsım 5.kez güven tazeleyerek, Fatih Özçelik kardeşimle birlikte çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Allah yar ve yardımcımız olsun" dedi.

Editör: Vitrin Haber