Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyetini ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, kentte su sıkıntısı yaşanıp yaşanmayacağına yönelik soruya cevap verdi. Vali Karaömeroğlu kentin su ihtiyacının karşılandığı Erfelek Barajı'nda yaklaşık bir yıla yakın yetecek suyun bulunduğunu bildirdi.

Küresel manada kuraklık ve su sıkıntısının yaşandığına dikkat çeken Vali Karaömeroğlu: "Erfelek Barajını bu haliyle 1 yıl yeteceğini öngörüyoruz. Kuraklıktan dolayı bir azalma mevcut ama şu haliyle bile ihtiyacımızı karşılayacağını düşünüyorum" dedi.

VAHŞİ SULAMAYA SON VERİLMELİ
Kuraklığın tarım faaliyetleri konusunda sıkıntılara neden olabileceğini dile getiren Vali Karaömeroğlu, vahşi sulamanın artık bırakılması gerektiğini belirtti. 
Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, "Sulama noktasında bir sıkıntı olabilir. Vahşi sulamayla olmaz artık. Bizim sulama sistemimiz genelde hep kanallarla yapılıyor. Vahşi sulamadan kesinlikle vazgeçilip, damlama sistemine geçilmesi çok önemli. Kuraklık küresel bir sorun" diye konuştu. 

Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, su kullanımında her bireyin hassasiyet göstermesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

 

Editör: Vitrin Haber